Επιστολή-κόλαφος για την απομάκρυνση Μπορμπουδάκη: «Ο λάκκος που της έσκαψαν τους περιμένει»

επιστολή-κόλαφος-για-την-απομάκρυνση-1400415

Aνοιχτή επιστολή στο Μαξίμου για την μη παραμονή της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ, Λένας Μπορμπουδάκη, στη θέση της, απέστειλε η δημοσιογράφος Εύα Μαστρογιαννάκη. Στην  επιστολή απευθύνει σειρά ερωτήσεων προς την κυβέρνηση, μιλάει για «γαλάζια παρακέντρα» και προειδοποιεί ότι όσοι είναι υπεύθυνοι για την απομάκρυνση της κας Μπορμπουδάκη θα καταλήξουν και εκείνοι στον ίδιο λάκκο.

Η επιστολή:

“Άφησε ισχυρό αποτύπωμα στο δημόσιο Σύστημα Υγείας της Κρήτης, το οποίο ενίσχυσε σημαντικά, μέσω μιας σειράς έργων που είτε υλοποιήθηκαν είτε δρομολογούνται.

Διπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ στο νησί μας. Μέσα από συντονισμένες προσπάθειες, οργάνωσε κινητές ομάδες εμβολιασμού, πετυχαίνοντας υψηλή εμβολιαστική κάλυψη στο νησί μας.

Η πορεία της κρίνεται επιτυχημένη και από το υπουργείο Υγείας, με το οποίο είχε εξαιρετική συνεργασία.

Ο λόγος για τη διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Λένα Μπορμπουδάκη, της οποίας η θητεία δεν ανανεώθηκε, με το παρασκήνιο να είναι έντονο για το τι τελικά συνέβη για την αποχώρησή της.

Η Λένα Μπορμπουδάκη… “έσπασε αβγά” και κατάφερε να κάνει αρκετά βήματα μπροστά, πετυχαίνοντας τους στόχους της, με επιμονή και δύναμη ψυχής! Αυτό προφανώς δεν άρεσε σε ορισμένα «γαλάζια» στελέχη”.

Αυτή είναι μια από τις αναφορές του τοπικού τύπου (Νέα Κρήτη) για την άκρως επιτυχημένη διαδρομή της Λένας Μπορμπουδάκη στο Σύστημα Υγείας της Κρήτης.

Η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ σε σχόλιό της αναφέρει:

“Έληξε η θητεία της και δεν ανανεώθηκε, όπως έγινε με τους υπόλοιπους διοικητές.

Να συμπεράνουμε ότι κάτι θα πήγε λάθος με την πολιτική υγείας της Νέας Δημοκρατίας στο νησί;

“Όχι” λένε όσοι γνωρίζουν το έντονο παρασκήνιο της υπόθεσης και τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται σε αυτές τις θέσεις, τα οποία δεν έχουν και μεγάλη σχέση με την αξιοκρατία”.

Τη Λένα Μπορμπουδάκη είχε προτείνει για τη θέση της διοικήτριας ισχυρός και από τους πιο σοβαρούς και σεβαστούς παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας στο νησί ,με βασικά κριτήρια την εντιμότητα και τις ικανότητες της τα οποία δυσκολεύονται να αμφισβητήσουν ακόμη και οι… “άσπονδοι φίλοι” της.

Διοίκησε την ΥΠΕ Κρήτης, σχεδόν για 3 χρόνια, στη δυσκολότερη περίοδο και αντιμετώπισε επιτυχώς τον κυκεώνα της πανδημίας, όπως εμφατικά είπε το Υπουργείο Υγείας.

Η θητεία της δεν ανανεώνεται ,λένε όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, όχι με πρόταση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με την οποία είχε μια εξαιρετική συνεργασία ή γιατί απέτυχε στο έργο της, αλλά γιατί το απαίτησε τοπική πολιτική ομάδα που ήθελε “τον δικό της συνεργάσιμο, διοικητή” αναφορικά με τα αιτήματά της.

Μετά από ασφυκτικές πιέσεις σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο που συνεχίστηκαν μέχρι και στο… και πέντε- από την προηγούμενη εβδομάδα έχει δημοσιευθεί ΦΕΚ για όλες τις ΥΠΕ της χώρας πλην της Κρήτης- ο κύβος ερρίφθη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η πολιτική φτώχεια και η απληστία για εξουσία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να αποδομεί καρέ – καρέ το σύστημα υγείας του νησιού γελοιοποιώντας ουσιαστικά τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια που πειθαρχούν στις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούν τα «γαλάζια» παράκεντρα.

Δυστυχώς στο Μέγαρο Μαξίμου ή έχουν «μαύρα μεσάνυχτα» για το συμβαίνει εδώ, στον χώρο της Υγείας ή εθελοτυφλούν γιατί έτσι επιτάσσουν τα συμφέροντα τοπικών στελεχών του κόμματος!!

Και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη εκδοχή.

Αλήθεια, αν υπήρξε πραγματικά αξιολόγηση για τα πεπραγμένα των διοικητών των ΥΠΕ, σε κανένα λογικό νου δεν μπορεί να χωρέσει η ΜΗ ανανέωση της θητείας της Λένας Μπορμπουδάκη, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι πέρα για πέρα ΠΑΡΑΛΟΓΗ.

Ερωτώ λοιπόν το Μέγαρο Μαξίμου:

1.Μια ΔΥΠΕάρχης που ακόμα και οι «άσπονδοι φίλοι» της δεν μπορούν ν’ αμφισβητήσουν την .εντιμότητα και τις ικανότητες της, πως απομακρύνθηκε χωρίς προφανή λόγο;

2.Υπάρχει κάποιος – έστω με ελάχιστα ψήγματα εντιμότητας να μας εξηγήσει;;

3, Από πότε τα βουλευτικά γραφεία «παίρνουν αποφάσεις» για λογαριασμό της κεντρικής εξουσίας;

4. Γιατί δεν ξεκινήσατε την αντικατάσταση από τις διοικήσεις των νοσοκομείων;

– Mήπως δεν έφτασαν ποτέ στα γραφεία σας, παράπονα για τον τρόπο που διοικούνται τα δημόσια νοσοκομεία στο Ηράκλειο;

– Μήπως δεν γνωρίζετε τα τραγικά περιστατικά που καταγράφονται καθημερινά με κόστος την υγεία και τη ζωή των πολιτών;

– Μήπως δεν γνωρίζετε περιπτώσεις εγκληματικής αμέλειας και αδιαφορίας που τεχνηέντως έχουν αρχειοθετηθεί για να μην «τσαλακωθεί» η εικόνα των πολύτιμων στελεχών σας στον χώρο της δημόσιας υγείας;

– Μήπως δεν γνωρίζετε καταγγελίες των Συλλόγων Εργαζομένων στα νοσοκομεία για απαξιωτικές συμπεριφορές των διοικήσεων (ΠΑΓΝΗ) και αποκλεισμούς τους από συλλογικούς διαλόγους εντός των νοσοκομείων;

– Mήπως δεν γνωρίζετε ότι με εντολή διοικητή (Βενιζέλειο) πετούσαν από κλινική σε κλινική 90χρονο γέροντα για να παραχωρήσουν την κλίνη (πριβέ) σε διάσημους Αθηναίους αοιδούς του λαϊκού πενταγράμμου;

– Μήπως δεν γνωρίζετε ότι οι εργαζόμενοι (Βενιζέλειο) καταγγέλλουν αλλαγές προσωπικού και προϊσταμένων χωρίς αιτιολόγηση;

Μα φυσικά και γνωρίζετε!! Εξάλλου όλα αυτά είναι δημοσιευμένα και στη διάθεσή σας για περαιτέρω εξέταση.

Ίσως αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι η Λένα Μπορμπουδάκη συγκρούστηκε κατά μέτωπο με όλη αυτή τη σήψη.

Το τίμημα που πλήρωσε για την εντιμότητά της και την βοήθεια που προσέφερε στον απλό άνθρωπο και στον αβοήθητο ασθενή ήταν πολύ βαρύ!

Βαριά όμως πρέπει να είναι και στη συνείδησή σας , η πολιτική ντροπή, αφού συναινέσατε σ’ αυτή την αισχρή πράξη αποπομπής ενός άξιου στελέχους που είχε πολλά ακόμα να δώσει στον χώρο της Υγείας, τον οποίο υπηρέτησε με πάθος και αυταπάρνηση, χωρίς να υποκύψει σε εκβιασμούς, εκφοβισμούς και συμπεριφορές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές!!

Αλήθεια διερωτώμαι… οι εδώ διορισμένοι σας, ήθελαν την απομάκρυνσή της κ. Μπορμπουδάκη, για τους “ κάλλους που τους πάτησε” ή φοβήθηκαν ότι θα αποκάλυπτε κι άλλα που θα έβαζαν σε κίνδυνο την πολύτιμη καρέκλα που τους παραχωρήσατε;

Κύριοι του Μαξίμου.

Δυστυχώς όσο υποκύπτετε στους «αρουραίους» του χώρου σας, τόσο θα εξατμίζεστε πολιτικά, μέχρι να αφανιστείτε και πιστέψτε με αυτό δεν θ’ αργήσει πολύ γιατί το ποτήρι της αγανάκτησης για την αναξιοκρατία που πρεσβεύετε έχει ξεχειλίσει προ πολλού!!

“Ο ιστός της αράχνης που εξυφαίνεται από τα κατά τόπους “γαλάζια παράκεντρα” έχει τυλίξει ασφυκτικά το Μέγαρο Μαξίμου και εισχώρησε βαθιά στο εσωτερικό του”!

«Τα κάστρα πέφτουν από μέσα», με την πτώση να είναι τόσο ραγδαία ειδικά όταν το κράτος υπακούει στο «παρακράτος»!!

Ας έχουν κατά νου, όσοι με ύπουλο τρόπο, μεθόδευσαν την καρατόμηση της ΔΥΠΕάρχου και τον ουσιαστικό αποκεφαλισμό της υπηρεσίας της ΔΥΠΕ Κρήτης, ότι ο λάκκος που έσκαψαν για την κ. Μπορμπουδάκη τους περιμένει!!

Όμως όσο βαθύς κι αν είναι δεν πρόκειται να χωρέσει την υπερμεγέθη πολιτική αλητεία που τους διέπει.

Το πλέον απογοητευτικό είναι, ότι δυστυχώς , αυτές οι πράξεις πολιτικής αλητείας έχουν την ανοχή και την υπογραφή σας!!

Ηράκλειο 17/8/2022

Εύα Μαστρογιαννάκη

Δημοσιογράφος»

One thought on “Επιστολή-κόλαφος για την απομάκρυνση Μπορμπουδάκη: «Ο λάκκος που της έσκαψαν τους περιμένει»

  1. Δε βγαίνει νόημα: αν η ΔΥΠΕάρχης «συγκρούστηκε», αλλά τίποτα δεν κατάφερε, γιατί να πιστέψουμε ότι πραγματικά συγκρούστηκε; Αλλά κι αν το πιστέψουμε, ποια ήταν η αποτελεσματικότητά της;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook