Επιστήμονες ερευνούν την ύπαρξη σωματιδίου που «ανοίγει την πύλη σε μια πέμπτη διάσταση»

επιστήμονες-ερευνούν-την-ύπαρξη-σωμα-1175996

Μια νέα θεωρία που μπορεί να αλλάξει αυτά που ξέραμε για το σύμπαν, προτείνουν οι επιστήμονες.

Την πιθανή ύπαρξη ενός σωματιδίου που μπορεί να λειτουργήσει ως πύλη για μια πέμπτη, παραμορφωμένη διάσταση ερευνά μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg.

Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «The European Physical Journal C» και ερευνά την ύπαρξη ενός υποθετικού σωματιδίου που θα άνοιγε μια πύλη σε μια πύλη σε μια πέμπτη διάσταση, η οποία «ίσως λειτουργεί ως διαμεσολαβητής ανάμεσα στις κοσμικές σφαίρες του φωτός και του σκοταδιού».

Η ύπαρξη ενός τέτοιου σωματιδίου θα μπορούσε να εξηγήσει θεμελιώδη αινίγματα του σύμπαντος, όπως είναι η σκοτεινή ύλη (άγνωστη ουσία που ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος της μάζας του σύμπαντος) καθώς και μια κατηγορία υποατομικών σωματιδίων που ονομάζονται φερμόνια.

«Εάν αυτό το υποθετικό σωματίδιο υπάρχει, θα μπορούσε να αποτελεί ένα παράθυρο που συνδέει την ορατή ύλη με τα συστατικά της σκοτεινής ύλης. Εάν αυτή η θεωρία ισχύει, τότε πολλά από τα μεγάλα αινίγματα του σύμπαντος ίσως απαντηθούν», κατέληξαν οι ερευνητές.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook