Επιστήμονας έμαθε τους αρουραίους του να παίζουν… βιντεοπαιχνίδια | Video

επιστήμονας-έμαθε-τους-αρουραίους-το-1436441

Μολονότι το μυαλό μας συνήθως δεν πάει στους αρουραίους όταν ακούμε τη λέξη «κατοικίδιο», στην πραγματικότητα αυτά τα μικρά τρωκτικά είναι ιδιαίτερα έξυπνα ζώα, τα οποία μπορούν να εκπαιδευτούν σε διάφορες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», την ικανότητα αυτή εκμεταλλεύτηκε ένας Ουκρανός νευροεπιστήμονας, ονόματι Viktor Toth, ο οποίος εκπαίδευσε τους τρεις αρουραίους-κατοικίδιά του, προκειμένου να μπορούν να παίζουν… βιντεοπαιχνίδια.

Πιο συγκεκριμένα, τα τρωκτικά έμαθαν να παίζουν το γνωστό βιντεοπαιχνίδι «Doom 2», ενώ κατάφεραν να βρουν το δρόμο τους μέσα σε λαβύρινθο, να ανοίξουν πόρτες αλλά και να πυροβολήσουν τους εχθρούς-τέρατα του παιχνιδιού με επιτυχία.

Ο 30χρονος Toth έκανε το πείραμα προκειμένου να αποδείξει ότι «οι αρουραίοι είναι πολύ καλοί στη λήψη αποφάσεων και μπορούν να έξυπνοι με τις μαϊμούδες».

«Έστησα ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας για τους τρεις αρουραίους και τους εκπαίδευσα, με μια τεχνική αυτοματοποίησης. Σε γενικές γραμμές, οι αρουραίοι είναι απίστευτα έξυπνοι και μπορείς να τους διδάξεις πολύπλοκες εργασίες», ισχυρίζεται ο ίδιος.

Δείτε το βίντεο:

Ο νευροεπιστήμονας εξηγεί ότι για να εκπαιδεύσει τους αρουραίους, τους επιβράβευε με ζαχαρούχο νερό, κάθε φορά που πήγαιναν προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Τους έβαλα σε μια κινούμενη μπάλα, η οποία τους επέτρεψε να παίζουν το παιχνίδι σε πρώτο πρόσωπο, σαν να ήταν εκείνοι ο κεντρικός χαρακτήρας. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να τους διδάξω πώς να τρέχουν, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε», αναφέρει.

Στην αρχή, οι αρουραίοι, που ονομάζονται Κάρνακ, Ρομέρο και Τομ -ως φόρος τιμής στους ομώνυμους σχεδιαστές του παιχνιδιού, μπορούσαν να τα καταφέρουν μόνο σε απλές διαδρομές, με λίγες στροφές.

Ωστόσο, καθώς άρχισαν να μαθαίνουν καλύτερα, ο Toth τους έμαθε να διασχίζουν πιο περίπλοκα μονοπάτια, με αδιέξοδα και τυχαίες στροφές.

«Όταν έβλεπα ότι είχαν στρες τους έπαιρνα από τη μπάλα και έπαιζα μαζί τους», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook