Επίσκεψη του Πρέσβη της Φινλανδίας, Jari Gustafsson, στον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη

επίσκεψη-του-πρέσβη-της-φινλανδίας-jari-gustafsso-1115831

Τον νέο Πρέσβη της Φινλανδίας στην Ελλάδα, Jari Gustafsson, υποδέχθηκε σήμερα, Δευτέρα 5/10/2020, στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Τον Πρέσβη συνόδευσαν η Πρόξενος της Φινλανδίας στην Αθήνα, Eili Anderson, και η Επίτιμος Πρόξενος στα Χανιά, Marianne Nisilla-Batakis, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Φραγκιαδάκης Γεώργιος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα, που αφορούν στη διεύρυνση των σχέσεων του Δήμου Χανίων με την Πρεσβεία της Φινλανδίας, στην κοινή οργάνωση πολιτιστικών γεγονότων την άνοιξη, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, στη διαχείριση απορριμμάτων, μιας και η Φινλανδία στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση αλλά και στη χρήση νέων τεχνολογιών, μιας και υπάρχει ενδιαφέρον ανάπτυξης συνεργασιών από τη φινλανδική κυβέρνηση και μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες.

Ο Δήμαρχος Χανίων σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης επεσήμανε: “Υποδεχθήκαμε εδώ, στο Δημαρχείο Χανίων τον Πρέσβη της Φινλανδίας, στο πρώτο του ταξίδι στα Χανιά. Στη συνάντησή μας είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε στην πράξη τους τρόπους, που μπορούμε να ενισχύσουμε τη σχέση μας ως Χανιά με τον φινλανδικό λαό. Οι σχέσεις αυτές ούτως ή άλλως είναι πολύ ισχυρές, καθώς τα Χανιά αποτελούν ένα δημοφιλή προορισμό για τη Φινλανδία. Συζητήσαμε επίσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Φινλανδία, όπου εκτός από την τεχνογνωσία υπάρχει σε επίπεδο πολιτών μια εξαιρετική συμπεριφορά και αντιμετώπιση. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για να συζητήσουμε πιο εξειδικευμένα για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε, στηριζόμενοι στις τεχνολογίες άλλα και στην εμπειρία της Φινλανδίας, το κομμάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων”.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Φινλανδίας τόνισε ότι τα Χανιά αποτελούν για τους Φινλανδούς σημαντικό τουριστικό προορισμό, καθώς επίσης πρότεινε τη συνεργασία και τη διεύρυνση των σχέσεων του Δήμου Χανίων με πόλη της Φινλανδίας, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως τον τουρισμό και τον πολιτισμό αλλά και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και εκδόσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook