Eπίσκεψη των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο ΙΤΕ

eπίσκεψη-των-πρυτανικών-αρχών-του-πανε-1109092

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου οι νέες Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Ο νεοεκλεγείς Πρύτανης, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής κ. Γιώργος Κοντάκης, συνοδευόμενος από τους Αντιπρυτάνεις καθηγητές Γιώργο Κοσιώρη, Δημήτρη Μυλωνάκη, Μιχάλη Παυλίδη και Κωνσταντίνο Σπανουδάκη, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ καθ. Νεκτάριο Ταβερναράκη, τους Διευθυντές των Ινστιτούτων και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΤΕ.

Ο Πρόεδρος του ΙΤΕ καλωσόρισε τις Πρυτανικές Αρχές και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το ΙΤΕ επιθυμεί μια άριστη συνεργασία, στον μέγιστο βαθμό, με όλα τμήματα και τις σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης. Επεσήμανε ότι έχει ήδη αναπτυχθεί μια πολυετής και ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία σε ερευνητικό και διοικητικό επίπεδο, καθώς και στο πλαίσιο της χρήσης υποδομών και της διοργάνωσης εκδηλώσεων, και πρόσθεσε: «Η ομαλή και στενή συνεργασία είναι σημαντική και θα επιφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς αποτελούμε μια κοινότητα ανθρώπων, στην ίδια γεωγραφική περιοχή, με κοινούς στόχους και οράματα.

Σκοπός μας είναι να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερες κοινές πρωτοβουλίες, καθώς λειτουργούμε σε ένα ευνοϊκό κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας μεταξύ των δυο ιδρυμάτων, ενώ υλοποιούνται ήδη πολλά συνεργατικά έργα, αμοιβαία επωφελή. Καίριας σημασίας για την εκπαίδευση των νέων επιστημόνων είναι η υλοποίηση κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων, ενώ πολλοί ερευνητές του ΙΤΕ διδάσκουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είμαι βέβαιος ότι η στενή συνεργασία μας θα επιφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα τόσο για τους ανθρώπους μας, όσο και για τα Ιδρύματα που εκπροσωπούμε».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθ. κ. Γεώργιος Κοντάκης, ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση και πρόσθεσε ότι τα δυο ιδρύματα είναι αλληλένδετα καθώς πολλοί καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης αναπτύσσουν ερευνητική δραστηριότητα στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

«Θεωρώ ότι η καλή σχέση ανάμεσα σε 2 χώρους, διασφαλίζεται μέσω των ανθρώπων τους. Έχω την πεποίθηση ότι οι χώροι μας θα χαρακτηρίζονται από συνεργατικότητα, ισότιμη σχέση, αμοιβαίο σεβασμό και αναγνώριση του ρόλου του κάθε ιδρύματος. Είμαστε πράγματι μια κοινότητα και είναι γεγονός ότι η παρουσία του ΙΤΕ έχει προσδώσει αξία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπως και το ΙΤΕ έχει ωφεληθεί από τη σχέση αυτή. Είμαι βέβαιος ότι μαζί θα επιτύχουμε πολύ περισσότερα από εκείνα που θα κατάφερνε ο καθένας χωριστά. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα κινηθεί με γνώμονα τη συνεργασιμότητα, τον αμοιβαίο σεβασμό, την κατανόηση διακριτών ρόλων και της συνέπειας, ώστε να επιτύχουμε προστιθέμενη αξία και στα δυο ιδρύματα. Είναι μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε εδώ, και στο επόμενο διάστημα, μέσα από κοινές πρωτοβουλίες, προσπάθειες και συνέργειες, θα αποδειχθεί πόσο στενά και εποικοδομητικά θα συνεργαζόμαστε»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook