Επίσκεψη Πολάκη στο Νοσοκομείο Χανίων, το Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων και στους Άγιους Πάντες Αποκορώνου

επίσκεψη-πολάκη-στο-νοσοκομείο-χανίω-1609663

Το νοσοκομείο Χανίων και το θεραπευτήριο ψυχικών παθήσεων επισκέφθηκε ο Παύλος Πολάκης στα πλαίσια της προεκλογικής του περιοδείας

Κοντά στην εκπνοή της προεκλογικής εκστρατείας, την Τρίτη 16/5 κλιμάκιο με υποψήφιους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Χανίων και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων και συναντήθηκαν με εργαζόμενους και Διοίκηση.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι Βουλευτές Μάγκυ Αρσενίδου, Κατερίνα Μανιμανάκη, Γιώργος Πετράκης και Παύλος Πολάκης, επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Αρχικά, στο χώρο του Αμφιθεάτρου είχαν συνάντηση και εκτεταμένη συζήτηση με γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς και βοηθητικό προσωπικό.

Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο εξέφρασαν την αγωνία τους για την υποστελέχωση τμημάτων και κλινικών, που ειδικά την τελευταία τετραετία έχουν φτάσει σε επίπεδα επικίνδυνης λειτουργίας, ενώ δημιουργείται βάσιμη ανησυχία ότι ειδικά το καλοκαίρι με την αύξηση του πληθυσμού λόγω τουρισμού, τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν αν δεν αλλάξει άμεσα η κατάσταση. Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι, αφού αναφέρθηκαν στα δείγματα γραφής για την ενίσχυση του Νοσοκομείου κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που παρά τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις και τη μνημονιακή επιτροπεία κατάφεραν όχι μόνο να ανατρέψουν την δραματική κατάσταση που παρέλαβαν το 2015, αλλά και για πρώτη φορά από συστάσεως του Νοσοκομείου, να δημιουργηθούν νέα τμήματα, κλινικές και εργαστήρια που μείωσαν τις μετακινήσεις ασθενών σε άλλα μεγάλα Νοσοκομεία, αλλά και έσωσαν ανθρώπινες ζωές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Αιμοδυναμικού τμήματος που επέτρεψε πλέον να γίνονται στα Χανιά στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές εγχειρήσεις. Ενημέρωσαν για το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την Υγεία, που στα κύρια σημεία του προβλέπει: την αύξηση μισθών των υγειονομικών, την ένταξη τους στα βαρέα & ανθυγιεινά επαγγέλματα, την ενίσχυση με προσωπικό, την ανάπτυξη δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας και τέλος, το μεγάλο στοίχημα με συγκεκριμένα μέτρα ανακοπής της μετανάστευσης γιατρών στο εξωτερικό και επιστροφής στην χώρα όσων ήδη έφυγαν.

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι επισκέφτηκαν την Διοίκηση και τμήματα του Νοσοκομείου. Μετά την ολοκλήρωση των επαφών και την πλέον των τριών ωρών παραμονή τους οι τέσσερις υποψήφιοι με την προσθήκη και της υποψήφιας βουλευτίνας Βάλιας Βαγιωνάκη, μετέβησαν στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, όπου τους περίμεναν ο Πρόεδρος κ. Κουκλάκης η Διευθύντρια κα Κορωνιωτάκη και πολλοί εργαζόμενοι. Κοινή διαπίστωση ήταν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα προνοιακά ιδρύματα και η ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό και υποδομές για το σημαντικό έργο που προσφέρουν.

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αφού συνεχάρησαν τους εργαζομένους για την αντοχή και τον επαγγελματισμό τους στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους σε ένα τόσο ευαίσθητο χώρο, ανέλυσαν διεξοδικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και στον τομέα της Πρόνοιας, με ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα διαμορφώσουν ένα ασφαλές και ουσιαστικά υποστηρικτικό περιβάλλον για εργαζόμενους και θεραπευόμενους.

Η προεκλογική ημέρα της Τρίτης 16 Μαΐου 2023 για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στα Χανιά Παύλο Πολάκη και Γιώργο Πετράκη, έκλεισε με περιοδεία στους Αγίους Πάντες (Μπαμπαλί) και στα Μεγάλα χωράφια.

Στους Αγίους Πάντες οι δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κουβέντιασαν με κατοίκους της περιοχής για την εκλογική μάχη που έρχεται και το επίδικο των εκλογών που είναι μια νέα προοδευτική κυβέρνηση σωτηρίας για τη χώρα και τον λαό!

Τέλος, μέσα σε κλίμα ζεστής φιλοξενίας σε τραπέζι που παρέθεσαν αγρότες και κτηνοτρόφοι στα Μεγάλα Χωράφια, οι δύο υποψήφιοι ανέλυσαν την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι παραγωγοί της υπαίθρου και εξήγησαν γιατί οι άνθρωποι της πρωτογενούς παραγωγής πρέπει να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πολιτική αλλαγή στη χώρα…!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook