Επίσκεψη Πλακιωτάκη στα Χανιά – Αξιοποίηση λιμανιών, Σούδα και διάβρωση ακτών | Video

επίσκεψη-πλακιωτάκη-στα-χανιά-αξιοπ-1123493

Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων υπό τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, οι βουλευτές Χανίων της ΝΔ,  οι δήμαρχοι Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου, Κανδάνου-Σελίνου και Κισσάμου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ν. Χανίων, ο πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ζήτησε από τον υπουργό στήριξη στην εκπόνηση μελέτης για την προστασία του Ενετικού Λιμένα, λέγοντας ότι είναι μια επείγουσα ανάγκη, ενώ τόνισε ότι απαιτείται επιπλέον χρηματοδότηση για να αποκατασταθούν οι σπηλαιώσεις στο Κουμ Καπί, που θέτουν σε κίνδυνο κατοικίες και καταστήματα.

Ο κ. Πλακιωτάκης, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, τόνισε ότι το Υπουργείο είναι διατεθειμένο να χρηματοδοτήσει μελέτες που θα υποβάλουν οι φορείς, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο λιμάνι της Σούδας, για το οποίο τόνισε ότι απαιτείται να βελτιωθούν οι υποδομές του, καθώς μπορεί να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης. Επίσης, είπε ότι θα προχωρήσει η μελέτη για τη διάβρωση των ακτών, ενώ μίλησε και για το νέο μοντέλο λιμενικής διακυβέρνησης, το οποίο θα είναι προσανατολισμένο στην αξιοποίηση του κάθε λιμανιού ξεχωριστά. Μάλιστα, ο υπουργός δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αξιοποίηση των λιμένων του Βόλου και του Ηρακλείου.

Δείτε τις δηλώσεις του Γιάννη Πλακιωτάκη και του Νίκου Καλογερή στο βίντεο:

zarpanews.gr

One thought on “Επίσκεψη Πλακιωτάκη στα Χανιά – Αξιοποίηση λιμανιών, Σούδα και διάβρωση ακτών | Video

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΕ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΙΟΥ;;;;;;
    ΓΙΑΙΝΤΑ ΜΠΡΕ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΒΑΛΙΚΕΥΤΑ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ;;;;;
    ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝΕ ΟΥΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΣΙ ΚΑΜΕΡΕΣ…
    E, ΡΕ COVID ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook