Επίσκεψη κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΚΕΘΕΑ Χανίων

επίσκεψη-κλιμακίου-της-λαϊκής-συσπεί-938843

Συνάντηση-συζήτηση στο ΚΕΘΕΑ στα Χανιά με τους εργαζόμενους και τους γονείς πραγματοποίησε την Πέμπτη Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με αφορμή τις νέες εξελίξεις σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 30/9/2019, αρ. φύλλου 145, άρθρο 8) της Κυβέρνησης.

Μία απόφαση που καταργεί με αυταρχικό τρόπο το αυτοδιοίκητο του μεγαλύτερου δικτύου υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης της χώρας, του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), παρεμβαίνει στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, ορίζοντας ότι με απόφαση του Υπουργού Υγείας θα διορίζεται το ΔΣ του και θα καθορίζονται οι λειτουργίες του, όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο του κλιμακίου της Λαϊκής Συσπέιρωσης, το κλιμάκιο της οποίας στο ΚΕΘΕΑ Χανίων, συγκροτούσαν οι Αλέκος Μαρινάκης (Περιφερειακός Σύμβουλος), Μπάμπης Λουτσέτης (Δημοτικός Σύμβουλο Χανιών), οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πλατανιά, Δημήτρης Ανθούσης & Στυλιανός Μαριανάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αποκόρωνα , Νικήτας Μελισσάκης & Σταύρος Ζώης, μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο Κισσάμου Γεώργιο Φραγκιουδάκη.

Και το δελτίο της Λαϊκής Συσπείρωσης, αναφέρει ακόμη τα εξής:

Πρόκειται για προκλητική ενέργεια που επιχειρεί να αλλάξει το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ που παράγει πάνω από 30 χρόνια αποδεδειγμένα αποτελεσματικό έργο υψίστης σημασίας για τη νεολαία, παρά τα τεράστια οικονομικά εμπόδια που του έχουν θέσει όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, περιορίζοντας δραματικά την κρατική χρηματοδότησή του.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί ότι είναι υποχρέωση όλων των φορέων να ταχθούν ενάντια στην ΠΝΠ, με την οποία η κυβέρνηση έρχεται να βάλει ταφόπλακα στο δικαίωμα χιλιάδων εξαρτημένων νέων και οικογενειών που ζητούν και βρίσκουν μέσα από τις θεραπευτικές κοινότητες τον δρόμο της επιστροφής στη ζωή και την κοινωνία, και την οποία καταδικάζει το ΚΕΘΕΑ, εργαζόμενοι και γονείς νέων σε απεξάρτηση.

Απαιτούμε:

– Να ανακληθεί άμεσα η προκλητική αυτή απόφαση παρέμβασης στο ΚΕΘΕΑ.

– Να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του και να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook