Επίσημα εγκαίνια του προξενείου της Μολδαβίας στα Χανιά με την παρουσία του Πρέσβη | Photos+Video

επίσημα-εγκαίνια-του-προξενείου-της-μ-951622

Τα εγκαίνια του προξενείου της Μολδαβίας στην Κρήτη πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, με την παρουσία πλήθους κόσμου τόσο στον αγιασμό όσο και στη δεξίωση που ακολούθησε.

Το Προξενείο της Μολδαβίας στην Κρήτη στεγάζεται στο κέντρο των Χανίων και νωρίτερα τελέστηκε αγιασμός αλλά και το κόψιμο της κορδέλας, ως είθισται με την παρουσία του Πρέσβη της χώρας στην Ελλάδα, Ανατόλ Βαγκέλι.Ο κ. Βαγκέλι τόνισε την ικανοποίησή του για την κίνηση αυτή που θα συσφίξει τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ δήλωσε πως είναι το πρώτο επίσημο προξενείο της Μολδαβίας σε όλη την Ελλάδα. Συμπλήρωσε δε ότι η χώρα μας ήταν θετική στην ένταξη της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα δίνεται ευκαιρία για επιπλέον συνεργασίες σε διάφορους τομείς:

Από την πλευρά του ο πρόξενος της Μολδαβίας στην Κρήτη, Γιάννης Θεοδωρογλάκης, είπε ότι ένα όνειρο πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα με τον εγκαινιασμό του προξενείου, ενώ ανέφερε το πόσο σημαντική είναι για περισσότερους από 2.000 Μολδαβούς που ζουν και εργάζονται στον τόπο μας, η δημιουργία του Προξενείου:

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε μεταξύ άλλων και ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, αλλά και το σύνολο των στρατιωτικών αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της πόλης. Η δεξίωση που ακολούθησε έγινε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ), στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, όπου παρουσιάστηκαν αφενός οι ομορφιές της χώρας των Βαλκανίων αλλά και οι προοπτικές συνεργασίας με την Ελλάδα.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Επίσημα εγκαίνια του προξενείου της Μολδαβίας στα Χανιά με την παρουσία του Πρέσβη | Photos+Video

  1. Μία ερώτηση μόνο……Τι χρειάζεται να έχεις κάνει για να γίνεις επίτιμος πρόξενος?
    Νομίζω οι φάτσες που είδα στους «επίσημους» απαντά στο ερώτημα…..!

  2. Καλως ηλθατε! Οι αληθινοι Κρητικοι ειναι ανοικτοι και μεγαλοψυχοι ανθρωποι χωρις κομπλεξ κατωτεροτητας.. Οι υπολοιποι αμορφωτοι μπουρτζοβλαχοι νεοπλουτοι που ζουνε στα σπηλιαρακια τους δεν μπορουν να καταλαβουν τι σημαινει ανοιχτη κοινωνια. Οι Μολδαβοι ειναι υπεροχος λαος, ευγενικος, πολυ εργατικος με απιστευτα ιδια νοοτροπια με του νεοελληνα λογω ορθοδοξιας κι εκπληκτικα ιδια ηθη και εθιμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook