Επίπεδη κοιλιά: Υπάρχει τρόπος να ξεφουσκώσετε εύκολα και γρήγορα

επίπεδη-κοιλιά-υπάρχει-τρόπος-να-ξεφο-823794

Ακόμη και αν σκέφτεστε ότι τώρα πια είναι αργά και ότι έπρεπε να είχατε ξεκινήσει δίαιτα τον… χειμώνα, μάθετε ότι δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχει τρόπος η κοιλιά σας να «ξεφουσκώσει» εύκολα και γρήγορα και τελικά να εμφανιστείτε στην παραλία με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, απαλλαγμένοι από τα 3-5 κιλά που σας χαλούν την εικόνα και τη διάθεση.

Για να «ξεφουσκώσετε» οι διαιτολόγοι προτείνουν ένα πρόγραμμα που δεν είναι ακριβώς δίαιτα, γι’ αυτό και δεν συστήνεται για μεγάλο διάστημα, αλλά βοηθά στο να μειωθούν οι κατακρατήσεις και το φούσκωμα, να αυξηθούν η διούρηση και οι κενώσεις, ώστε να χάσετε περίπου 3 κιλά μέσα σε 4 εβδομάδες.

Το πρόγραμμα βασίζεται στην ισορροπία καλίου και νατρίου. Το νάτριο (το αλάτι) προκαλεί κατακρατήσεις επομένως ευνοεί το φούσκωμα, ενώ το κάλιο ευνοεί τη διούρηση, άρα και το «ξεφούσκωμα».

Επιπλέον, αυξάνοντας τα λαχανικά και τα φρούτα (πηγές καλίου και νερού), καταναλώνετε παράλληλα πολλές φυτικές ίνες, που συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού και αυξάνουν τις κενώσεις (ειδικά όταν πίνετε μαζί τους και πολύ νερό), ενώ μειώνοντας τις αλμυρές και τις επεξεργασμένες τροφές, που συνήθως είναι πλούσιες σε λιπαρά, χάνετε και λίπος. Εστιάστε, λοιπόν, σε φρούτα, λαχανικά, μυρωδικά, ανάλατους ξηρούς καρπούς, άπαχη πρωτεΐνη και αποφύγετε τα τηγανητά, τα συσκευασμένα και έτοιμα τρόφιμα, τις ζύμες και τα αρτοσκευάσματα, τις κονσέρβες, τα τυριά και τα λιπαρά κρέατα.

Πολλές φυτικές ίνες έχουν ο λιναρόσπορος, τα καρότα, οι αγκινάρες, τα ακτινίδια, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και το πίτουρο βρόμης. Αν, βέβαια, έχετε ευερέθιστο έντερο και γνωρίζετε ότι κάποιες από αυτές τις τροφές σάς ενοχλούν, φροντίστε να τις αποφεύγετε και αντικαταστήστε τις με άλλες, που δεν το ερεθίζουν.

Επίσης αν είστε ήδη σε διακοπές και το νερό δεν είναι τόσο καλό, φροντίστε να πίνετε εμφιαλωμένο.

Προσπαθήστε ακόμη να περπατάτε ζωηρά για 30΄ καθημερινά και μην αγνοείτε τα μηνύματα του εντέρου σας επειδή, για παράδειγμα, βιάζεστε ή δεν είστε σπίτι σας.

Πηγή: ygeiamou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook