Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για πρώτη φορά στην Κρήτη

επιμήκυνση-της-τουριστικής-περιόδου-1084151

Πολλές φορές στο παρελθόν οι φορείς του τουρισμού την επιδίωξαν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Και τώρα, εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη γίνεται για πρώτη φορά πραγματικότητα.

Την αρχή την κάνει η Γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor η οποία αποφάσισε την επέκταση του πτητικού της προγράμματος και τον Νοέμβριο. Έτσι λοιπόν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπάρξουν οι υποδομές για να φιλοξενηθούν οι επισκέπτες του Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης θα προσγειώνονται έξι πτήσεις την εβδομάδα από Μονάχο, Φρανκφούρτη και Ντίσελντορφ με περίπου 1200 Γερμανούς τουριστες οι οποίοι θα μένουν στο νησί 8 ημέρες.

Με δεδομένο ότι οι Γερμανοί επισκέπτες ξοδεύουν περίπου 670-700 ευρώ το άτομο, τα έσοδα από την επιμήκυνση αυτή για ένα μήνα αναμένεται να φτάσουν τα 3.500.000 ευρώ!

Μετά από επαφές της περιφέρειας και η ένωση ξενοδόχων Χανίων εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αυτό και έτσι τώρα μένει να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και με τις αεροπορικές εταιρείες, προκειμένου μεγάλος αριθμός τουριστών από την Γερμανία να προσγειωθεί τον Νοέμβριο και στο αεροδρόμιο των Χανίων.

Σε επικοινωνία με το zarpanews.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης, Κυριάκος Κώτσογλου τόνισε: «Ο στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε την πολύ δύσκολη χρονιά του 2020 όσο γίνεται καλύτερα, να διατηρήσουμε τα νούμερα μας και βλέπετε ότι υπάρχουν παλινωδίες όπως έγινε με τους Βρετανούς.

Έτσι λοιπόν αντί να καθόμαστε να κλαίμε τη μοίρα μας, κάνουμε επιθετικές κινήσεις σε όλα τα επίπεδα με το βλέμμα στο αύριο.»

zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη

2 thoughts on “Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για πρώτη φορά στην Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook