Επιμένει στην αθωότητά της μέσα από το κελί η Εύα Καϊλή – Γιατί προσπάθησε να κρύψει τα ενοχοποιητικά στοιχεία

επιμένει-στην-αθωότητά-της-μέσα-από-το-1597357

Προφυλακισμένη παραμένει η Εύα Καϊλή όπως έγινε γνωστό στις 22 Δεκεμβρίου, εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο που τραντάζει τα θεμέλια του Ευρωκοινοβουλίου και συνεχίζει να εμμένει στην αθωότητά της πως δεν τα οι πολλές χιλιάδες που βρέθηκαν σπίτι της αλλά και στη βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της δεν είναι δικά της, αλλά του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε χθες στην Corriere della Sera αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων ότι η εντολέας του ζει έναν εφιάλτη σην φυλακή και το μόνο που σκέφτεται είναι το 22 μηνών παιδί της που αυτή τη στιγμή προσέχει ο παππούς του (σ.σ. ο πατέρας της).

Ο κ. Δημητρακόπουλος μεταφέροντας τα όσα του είπε η κ. Καϊλή υπογράμμισε ότι «μετά από όσα διάβασε στους φακέλους της έρευνας, αισθάνεται προδομένη. Το όνομά της χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της, πριν από την ημέρα της σύλληψης δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, τα χρήματα δεν ήταν δικά της ούτε τα φύλαγε».

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα της Εύας Καϊλή, ο δικηγόρος ανέφερε ότι «σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερη θα παραμείνει στο Βέλγιο και θα αγωνιστεί μέχρι να αναγνωριστεί η αθωότητά της».

«Δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή»

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επισημαίνει ακόμη ότι η Εύα Καϊλή δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή για το σκάνδαλο του Κατάρ, επειδή, όπως υπογραμμίζει ο δικηγόρος, δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής της. Μάλιστα αναφέρει πως το μόνο άτομο που την επισκέφθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων ήταν ο πατέρας της.

Αναφορικά με τις κατηγορίες ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ότι «σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, οι κατηγορίες είναι δωροδοκία δημόσιου λειτουργού, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και εγκληματική οργάνωση. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως οι κατηγορίες είναι πολύ αόριστες και δεν βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά, αλλά μόνο στο γεγονός ότι τα χρήματα βρέθηκαν κάτω από την ίδια στέγη που μοιραζόταν η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της».

«Μπαμπά πάρε τη βαλίτσα και τα μπιμπερό»

Σε νέο δημοσίευμά της η ιταλική La Repubblica φέρνει στο φως της δημοσιότητας σημεία από την κατάθεση της Εύας Καϊλή αναφορικά με την επίμαχη βαλίτσα που βρέθηκε να μεταφέρει ο πατέρας της.

Όπως είπε, γνώριζε ότι ο σύντροφός της φυλούσε κάτι στο σπίτι για το παλίο του αφεντικό, τον Αντόνιο Παντσέρι, ίσως και για το τωρινό του, τον Αντρέα Κοτζολίνο, αλλά δεν γνώριζε για ποιόν λόγο.

«Δεν νομίζω ότι εμπιστεύομαι κανέναν πια μετά από αυτό που συνέβη», αναφέρει.

Στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στους ανακριτές, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έπρεπε να εξηγήσει πολλά πράγματα.

Ποιανού ήταν τα χρήματα, γιατί βρέθηκαν στο σπίτι της, γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να τα κρύψει όταν έμαθε τη σύλληψη του Τζιόρτζι.

Όπως είπε:

«Αφού συνελήφθη ο σύντροφός μου, μπήκα στο γραφείο του. Έψαξα τα πράγματά του για να καταλάβω γιατί συνελήφθη».

Τότε, η Καϊλή βρίσκει τη βαλίτσα, καθώς και έναν υπολογιστή και ένα τηλέφωνο. «Έτσι τηλεφώνησα στον πατέρα μου, που ήταν με το μωρό, του ζήτησα να έρθει να πάρει τη βαλίτσα. (…) Είναι μια βαλίτσα για το Panzeri που φυλούσε ο άντρας μου στο σπίτι. (…) Ήξερα ότι ο πατέρας μου θα κρατήσει την κόρη μου γιατί είχα βάλει μπιμπερό στη βαλίτσα που του έδωσα», ανέφερε.

Τον φάκελο με τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Καϊλή στην Ελλάδα ζήτησαν οι Βέλγοι δικαστές

Πάντως, οπως έγινε γνωστό χθες, ο Βέλγος Μισέλ Κλεζ ζήτησε από τον κ. Βουρλιώτη, μέσω της ομόλογης Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος του Βελγίου, όλα τα στοιχεία για τα περιουσιακά στοιχεία της προφυλακισμένης Εύας Καϊλή και της οικογένειας της, τα οποία έχουν δεσμευτεί στην Ελλάδα, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν η περιουσία της αποκτήθηκε με νόμιμα μέσα, ή με χρήματα από το QatarGate.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε από τον κ. Βουρλιώτη η πλήρης λίστα των περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, των μελών της οικογενείας της και του συζύγου της, τα οποία είχε δεσμεύσει η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Παράλληλα, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, ο Βέλγος εισαγγελέας ζήτησε από τον κ. Βουρλιώτη στοιχεία για το «χρυσό» οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο, που είχε αγοραστεί από την Εύα Καϊλή και τον Ιταλό σύζυγο της Φραντσίσκο Τζόρτζι και το οποίο δέσμευσε πρόσφατα η Αρχή Ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζητήθηκαν και όλα τα περιουσιακά στοιχεία, καθώς και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δύο ΜΚΟ, που ανήκουν στην αδελφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα, που επίσης έχουν δεσμευτεί από τον κ. Βουρλιώτη.

Ο επικεφαλής της αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, είχε δώσει εντολή, με το που ξέσπασε το σκάνδαλο Καϊλή, να δεσμευτούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ευρωβουλευτού, που βρίσκονται στην Ελλάδα, όπως ακίνητα, λογαριασμοί και εταιρείες, τα οποία μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες.

Η δέσμευση έχει ήδη κοινοποιηθεί στις τράπεζες, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια).

Επιπλέον, δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μίας real estate εταιρείας με έδρα την οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, η οποία φέρεται να έχει ιδρυθεί προσφάτως από την ευρωβουλευτή και τον σύζυγό της.

Με εντολή της Αρχής «παγώνει» και κάθε μεταβίβαση ή αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ακινήτων, που ανήκουν στην Εύα Καϊλή.

Στόχος της έρευνας να μην είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασής της μέχρι να διαπιστωθεί εάν η περιουσία της αποκτήθηκε με νόμιμα μέσα.

Ο κ. Βουρλιώτης διενεργεί έρευνα σε βάρος της ευρωβουλευτού και μελών της οικογένειας της για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook