Επιμένει ο Ανδρουλάκης: Δούρειος Ίππος της ΝΔ η Εύα Καϊλή – Ετοίμαζαν μεταγραφή αεροδρομίου

επιμένει-ο-ανδρουλάκης-δούρειος-ίππο-1585561

Αιχμές κατά της Εύας Καϊλή και της ΝΔ άφησε ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινώντας την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Η συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έχει ως αντικείμενο την παρουσίαση του προγράμματος του Κινήματος για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Ωστόσο είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο και στην απόφασή του να διαγράψει την Εύα Καϊλή.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει κανείς να αμαυρώσει την νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ, όσο ισχυρός και αν είναι ούτε θα αφήσει υπόνοιες για τη διαφάνεια.

Επέμεινε ότι η ΝΔ χρησιμοποίησε την Εύα Καϊλή ως δούρειο ίππο στο ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζοντας την «μεταγραφή αεροδρομίου» σε δεύτερο χρόνο. Όπως είπε το παράδοξο είναι ότι τώρα κάνουν πως δεν την γνωρίζουν.

Παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι έχει το θράσος να επιχειρεί να συνδέσει την παρακολούθησή του με μια ποινική υπόθεση όπως της ελληνίδας ευρωβουλευτού.

Απαντώντας στις αιτιάσεις γιατί δεν προχώρησε νωρίτερα στη διαγραφή της Εύας Καϊλή, είπε ότι η υπόθεση σχετικά με τη διαφθροά έγινε γνωστή την Παρασκευή. «Όλοι μας μάθαμε εκείνη τη στιγμή τηνεμπλοκή της. Δεν καθυστερήσαμε παρά μόνο μερικά λεπτά ή δευτερόλεπτα» είπε εξηγώντας ότι λειτούργησε ακαριαία. «Είχα ζυγίσει τις κατά καιρούς διαφοροποιήσεις της και είχα πάρει την απόφαση να μην είναι εκ νέου υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ» είπε για να προσθέσει μία ακόμη εξήγηση:

«Πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι που με αφορά προσωπικά. Δεν θα άφηνα να αιωρούνται υπόνοιες στο εσωτερικό και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι προσπαθώ να παρέμβω στην έκθεση της εξεταστικής επιτροπής Pega – της οποίας η κυρία Καϊλή έτυχε να είναι σκιώδης εισηγήτρια, διαγράφωντάς την για θέματα που αφορούσαν τη στάση της στο κορυφαίο ζήτημα των υποκλοπών. Δεν υπήρχε περίπτωση να τροφοδοτήσω μια συζήτηση για να επηρεάσουμε εν τέλει το πόρισμα της Επιτροπής. Όμως για ζητήματα διαφθοράς δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι μια ανάσα πριν τις εκλογές, πρέπει όλοι να είναι ενωμένοι: «Δεν θα ανεχθώ καμία προσωπική στρατηγική που βάζει το «εγώ» πάνω από το συμφέρον της παράταξης. Συμπεριφορές που φρενάρουν τη δυναμική του κινήματός μας δεν θα είναι ανεκτές σε καμία περίπτωση» είπε και πρόσθεσε: «Όποιος δεν έχει διάθεση για κοινούς αγώνες να είστε σίγουροι ότι δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή του κινήματος».

Δείτε την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook