Επικυρώθηκε η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης από το τούρκικο κοινοβούλιο

επικυρώθηκε-η-συμφωνία-τουρκίας-λιβύ-889660

Επικυρώθηκε από την τουρκική εθνοσυνέλευση η συμφωνία για τη στρατιωτική συνεργασία και ασφάλεια μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Νωρίτερα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, είχε δηλώσει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να προβεί σε όλα τα απαραίτητα βήματα για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, «αν οι αδελφοί μας μάς το ζητήσουν».

Αλλά και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, υπογράμμισε σήμερα ότι με τη συμφωνία αυτή αυξάνεται η ισχύς της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, «η οποία απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ένας αναμφισβήτητος παίκτης στην περιοχή».

Ο Φαχρετίν Αλτούν ανέφερε επίσης ότι η υπογραφείσα συμφωνία αποτελεί συνέχεια της ενεργής πολιτικής που ασκεί η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο με τα πλωτά γεωτρύπανα και τα ερευνητικά πλοία. «Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός ο εγκλωβισμός της Τουρκίας στον κόλπο της Αττάλειας. Τώρα υπάρχει μία Τουρκία που αγωνίζεται για τα δικαιώματα της εθνικής της κυριαρχίας και που ασκεί μια πιο ενεργή εξωτερική πολιτική στην πράξη. Είναι μία Τουρκία που λειτουργεί εντός των ορίων του νόμου κι όχι με επιθετική πολιτική, όπως έκαναν ορισμένες χώρες, και που επιθυμεί να συμβάλει στην περιφερειακή ειρήνη».

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook