Επικοινωνιακό φιάσκο το καλάθι του νοικοκυριού

«Επικοινωνιακό φιάσκο» χαρακτήρισε το καλάθι της νοικοκυράς σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε την αισχροκέρδεια στην ενέργεια. Επίσης, επανέλαβε ότι «δεν μπορεί η χώρα να πάει σε εκλογές ενώ η κυβέρνηση καλύπτει την εταιρεία που έφερε το παράνομο λογισμικό των παρακολουθήσεων».

Αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας εντόπισε την πηγή στην αισχροκέρδεια στην ενέργεια λέγοντας: «με βάση τα στοιχεία για τις τιμές ενέργειας τον Οκτώβριο, βλέπουμε ότι οι πάροχοι αγόραζαν στα 232 ευρώ τη μεγαβατώρα και πουλούσαν στα 619, αυτό σημαίνει 166% περιθώριο κέρδους! Αυτή η ακραία αισχροκέρδεια είναι φυσικό να περάσει στο σύνολο της οικονομίας, στην παραγωγή, σε ένα μικρό φούρνο στη γειτονιά και βέβαια να περάσει και στα σούπερ μάρκετ».

Συνεχίζοντας υποστήριξε: «Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα. Πρέπει επίσης η κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια, τα οποία δεν παίρνει γιατί ακριβώς στηρίζει την αισχροκέρδεια. Τα περισσότερα από 4 δισ. φορολογικά έσοδα από ΦΠΑ φέτος, δεν είναι γιατί οι πολίτες καταναλώνουν περισσότερο αλλά γιατί πληρώνουν περισσότερο».

Ερωτηθείς για το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, ανέφερε: «Ειδικά για το πανδημικό χρέος πρέπει να υπάρξει μια γενναία ρύθμιση με διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του και για το σύνολο του χρέους αποπληρωμή του υπόλοιπου σε 120 δόσεις»

Δεν μπορεί η χώρα να πάει σε εκλογές χωρίς να έχουν δοθεί απαντήσεις για ποιο λόγο τέθηκε υπό παρακολούθηση ο αρχηγός του τρίτου κόμματος

Αναφερθείς στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και στην επίσκεψη της PEGA στην Ελλάδα, τόνισε: «η ίδια η αρμόδια επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου είπε ότι πρέπει αποχαρακτηριστούν απόρρητες πληροφορίες και να δοθούν οι απαιτούμενες απαντήσεις πριν τις εκλογές.

Δεν μπορεί η χώρα να πάει σε εκλογές χωρίς να έχουν δοθεί απαντήσεις για ποιο λόγο τέθηκε υπό παρακολούθηση ο αρχηγός του τρίτου κόμματος, η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας τον οποίο επικαλούνται.

Πρέπει επίσης να φέρουν ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που να απαγορεύει τη χρήση κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης και να σταματήσουν να καλύπτουν την Intellexa, η οποία παραμένει στη χώρα.

Πρέπει να αλλάξει ο διοικητής της ΕΥΠ και να μπει πρόσωπο κοινής αποδοχής, να αντικατασταθεί η εισαγγελέας κ. Βλάχου, η οποία έχει ευθύνη για τις μέχρι τώρα πρακτικές στην ΕΥΠ. Και χρειάζεται ακόμα, με το που θα μπούμε επίσημα στην προεκλογική περίοδο, να διοριστεί υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος να πάρει υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ».

Τέλος, ερωτηθείς για το διακύβευμα των εκλογών, τόνισε: «ένα κεντρικό διακύβευμα είναι η δικαιοσύνη». «Δεν γίνεται σε μια χρονιά που έχουν προγραμματιστεί 44.000 πλειστηριασμοί, ένας κυβερνητικός βουλευτής να έχει φτιάξει εισπρακτική εταιρεία, να κερδίζει από τα κόκκινα δάνεια και να παίρνει και 1 εκ. ευρώ απευθείας αναθέσεις από δημόσιο οργανισμό. ‘Αρα ένα πρώτο διακύβευμα στις εκλογές είναι να μπει τέλος σε αυτές τις πρακτικές από “γαλάζιες ακρίδες”».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ