Επικοινωνία Μητσοτάκη με την Γενική Διευθύντρια της UNESCO – Σε κίνδυνο η ακεραιότητα της Αγίας Σοφίας

επικοινωνία-μητσοτάκη-με-την-γενική-δ-1406724

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη γενική διευθύντρια της UNESCO, Οντρέ Αζουλέ, σχετικά με τον βανδαλισμό της Αυτοκρατορικής Πύλης στην Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη βαθιά λύπη και τον αποτροπιασμό του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Σύμβολο της Χριστιανοσύνης, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τόνισε ότι οι ενέργειες αυτές που δεν σέβονται την ιστορία του μνημείου, θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα και τον οικουμενικό χαρακτήρα του, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Από την πλευρά της , η γενική διευθύντρια της UNESCO επανέλαβε την ανησυχία του Οργανισμού για τις επιπτώσεις της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τόνισε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τις τουρκικές Αρχές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Οντρέ Αζουλέ συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια του Ναού σε συντονισμό με τις αρμόδιες Αρχές.

Όπως σημειώνεται, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε ακόμη την ανησυχία του για τις προσπάθειες αλλαγής του χαρακτήρα της Μονής της Χώρας.

Πηγή: enikos.gr

One thought on “Επικοινωνία Μητσοτάκη με την Γενική Διευθύντρια της UNESCO – Σε κίνδυνο η ακεραιότητα της Αγίας Σοφίας

  1. Ο/Η O Ερτογάν να του βαλει το τουρκικό φεσακι, να πάρει και την πρόεδρο της Δημ. μαζί, τυφλοί Τούρκοι που ψάχνουν για σαύρες ! λέει:

    Αυτό το σούργελο που δεν έχει τον ανδρισμό να διατηρήσει στη θέση της την εικόνα της Παναγίας που υπήρχε στο γραφείο του αλλά την αντικαταστησε με μια σχεδόν κωμική καρικατούρα ενός …κουλτουριάρη δήθεν wannabe ζωγράφου μια καρικατούρα της εικόνας της Παναγίας που επιμελώς κρύβει οταν τον φοτωγραφιζουν στο γραφείο του μας λέτε ότι ενδιαφερεται για το μέλλον της Αγίας Σοφίας ? Τόσο πολύ υποτιμάτε την νοημοσύνη μας ! Μαζί με την σαύρα μούρη πρόεδρο που διάλεξε έβγαλε και το Σταύρο από τις σημαίες μας ! Περιμένετε στις εκλογές να δείτε το θαύμα της δίκης μας Παναγίας και του δικού μας Σταυρού !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook