Επικίνδυνο χαρακτηρίζει το ναυάγιο του ιστιοφόρου σκάφους στο Λιμάνι της Σούδας το Λιμεναρχείο Χανίων

επικίνδυνο-χαρακτηρίζει-το-ναυάγιο-τ-1171713

Επικίνδυνο χαρακτηρίζει το ναυάγιο του ιστιοφόρου σκάφους στο Λιμάνι της Σούδας που στοίχησε τη ζωή στον ιδιοκτήτη του ο Λιμεναρχείο Χανίων.

Μάλιστα για το λόγο αυτό όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «απαγορεύεται η διέλευση/προσέγγιση και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στίγματος φ:35ο 29,717΄Β και λ:024ο 03,938΄ και ακτίνα 50μέτρων.»

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου:

«Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων σε συνέχεια περιστατικού βύθισης του Ι/Φ-Α/Ψ “CORAL” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, που έλαβε χώρα την 31-01-2021 εντός κόλπου Σούδας, σε θέση αγκυροβολίας του, βορείως λιμενίσκου Κάτω Σούδας (Ιχθυόσκαλα) ανακοινώνει τα κάτωθι:

Δεδομένης της επικινδυνότητας που παρουσιάζει το εν λόγω ναυάγιο και εξ’αιτίας πιθανής αστάθειας ως προς την κλίση του συνεπεία της επικάθησής του, απαγορεύεται η διέλευση/προσέγγιση και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στίγματος φ:35ο 29,717΄Β και λ:024ο 03,938΄ και ακτίνα 50μέτρων .

  1. Παρακαλούνται οι Πλοίαρχοι – Κυβερνήτες των σκαφών προ απόπλου/κατάπλου να ενημερώνονται από τις κατά τόπους λιμενικές Αρχές και να τηρούν αυξημένη επιφυλακή κατά την διέλευσή τους από το εν λόγω σημείο.
  2. Οι ναυταθλητικοί και αλιευτικοί σύλλογοι παρακαλούνται για την τήρηση των διαλαμβανομένων στην παρούσα.
  3. Κ.Λ.Χανίων θα προβεί σε νέες αγγελίες όπου απαιτηθεί.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook