Επικίνδυνη πρόκληση στο TikTok – Πέθανε ένας 13χρονος από υπερβολική δόση αντισταμινικών

επικίνδυνη-πρόκληση-στο-tiktok-πέθανε-έν-1619514

Μια ακόμα επικίνδυνη πρόκληση στο TikTok είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 13χρονου αγοριού από το Οχάιο, πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με την Daily Mail. Η συγκεκριμένη πρόκληση είχε οδηγήσει στο παρελθόν στο θάνατο ενός ακόμα παιδιού, ενός κοριτσιού από τις ΗΠΑ ηλικίας 15 ετών, το 2020.

Πρόκειται για το «Benadryl Challenge» («πρόκληση Benadryl»), όπου τα παιδιά καλούν το ένα το άλλο να καταπιούν μεγάλες ποσότητες ενός φαρμάκου, το οποίο περιέχει διφαινυδραμίνη. Το φάρμακο αυτό πωλείται με τη μορφή ταμπλέτων ή σιροπιού και έχει την εμπορική ονομασία Benadryl.

Στις ΗΠΑ, το σκεύασμα κυκλοφορεί ελεύθερα και χορηγείται χωρίς συνταγογράφηση σε παιδιά και ενήλικες ως αντισταμινικό για την αντιμετώπιση αλλεργιών. Το εν λόγω φάρμακο κυκλοφορεί και στην Ευρώπη, ωστόσο στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες απαιτείται ιατρική συνταγή για την αγορά του φαρμάκου.

Τα παιδιά και οι έφηβοι κάνουν κατάχρηση αυτού του φαρμάκου, διότι η κατανάλωσή του σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις, ζάλη και γενικότερα μια κατάσταση που θυμίζει μέθη, όπως εξηγεί αναφορά του Αμερικανικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH).

Συχνά, τα παιδιά καταναλώνουν το Benadryl και οι φίλοι τους βιντεοσκοπούν τις αντιδράσεις, αναρτώντας σχετικά βίντεο στο TikTok, όπως έγινε και με την περίπτωση του 13χρονου από το Οχάιο. Αν και το παιδί μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, οι γιατροί δεν κατάφεραν να το σώσουν και έπειτα από 6 ημέρες κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρό.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η συγκεκριμένη πρόκληση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς η υπερβολική δόση διφαινυδραμίνης συχνά οδηγεί σε συγκοπήεγκεφαλικόεπιληπτικές κρίσεις, ακόμα και θάνατο.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook