Επικίνδυνη “μόδα” για λίγα like – Ανησυχία για τα “παιχνίδια θανάτου” στο διαδίκτυο

επικίνδυνη-μόδα-για-λίγα-like-ανησυχ-1451330

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνουν οι διαδικτυακές προκλήσεις μεταξύ μαθητών, με παιχνίδια που μπορεί να τους κοστίσουν ακόμη και τη ζωή τους.

Ανήλικοι πετάγονται ξαφνικά μπροστά από διερχόμενα οχήματα και καταγράφουν σε βίντεο το εγχείρημά τους. Χωρίς να ενδιαφέρονται για το αν περνούν με ταχύτητα τα αυτοκίνητα, διασχίζουν τον δρόμο την τελευταία στιγμή, παίζοντας με τα αντανακλαστικά των οδηγών. Το νεόφερτο παιχνίδι-πρόκληση δοκιμάζουν πλέον οι έφηβοι και στην Ελλάδα.

To τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί περιστατικά σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Στόχος είναι η αποδοχή και αναγνωρισιμότητα στα social media. Παιδιά και έφηβοι ρισκάρουν τη ζωή τους για μερικά like ή για να αυξήσουν τους ακολούθους τους.

Με τρόμο οδηγοί στον Βόλο περιγράφουν στον ΑΝΤ1 πώς την τελευταία στιγμή απέφυγαν να χτυπήσουν και να τραυματίσουν τρία παιδιά που συμμετείχαν στο “παιχνίδι θανάτου”.

“Μια παρέα πιτσιρικάδων, τελευταία στιγμή, στα δύο μέτρα, ξεκίνησαν να πετάγονται ένας-ένας μπροστά στο αμάξι. Εγώ πρόλαβα να κοκαλώσω το αμάξι, ευτυχώς” λέει ένας από τους οδηγούς.

“Πετάχτηκαν μπροστά μου. Έτρεξαν και διέσχισαν κάθετα τον δρόμο”, αναφέρει ένας άλλος.

Η Γενική Διευθύντρια του CSI μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου για τις εφιαλτικές διαστάσεις που μπορεί να λάβουν προκλήσεις όπως το λεγόμενο “black out”.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook