Επικίνδυνη εξέλιξη για τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων

επικίνδυνη-εξέλιξη-για-τον-ναυτικό-όμ-1122120

Πριν 3 χρόνια αποφασίσαμε μαζί με το Νεκτάριο Κληματσάκη να εμπλακούμε στην διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Χανίων. Μία διοίκηση που δεν ενθουσιάστηκε με την παρουσία μας, αλλά όμως αποδέχθηκε ότι πρέπει να υπάρχει και εκπροσώπηση της Τεχνικής Κολύμβησης. Όσοι θυμούνται ή γνωρίζουν ξέρουν ότι οι αντιπαραθέσεις, οι τσακωμοί και οι διαμάχες μας ήταν τεραστίων διαστάσεων και πάντα στην προσπάθεια μας να υπερασπιστούμε το τμήμα μας.

Όλα έγιναν πιο εύκολα όταν όλοι καταλάβαμε πως πρέπει να κάνουμε μισό βήμα πίσω αναζητώντας την χρυσή τομή και πιστεύω πως τον τελευταίο χρόνο τα καταφέραμε.

Η πρωτοβουλία του φίλου μου Αλέξη Δεληογλάνη να διεκδικήσει τα ηνία του συλλόγου θα με έβρισκε απόλυτα σύμφωνο.

Αν ξεκινούσε η συζήτηση νωρίτερα, δεδομένου ότι όλοι γνωρίζαμε πως θα γίνουν εκλογές.

Αν στην συζήτηση συμμετείχαν μέλη του ομίλου από όλα τα τμήματα.

Αν είχαμε αποφασίσει την μαζική εγγραφή μελών ώστε να δημιουργήσουμε εκλογική δυναμική.

Αν τον υποψήφιο πρόεδρο τον αποφάσιζαν τα μέλη που θα συμμετείχαν σε αυτή την ομάδα με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι επειδή το αποφάσισε ο Αλέξης χωρίς να συμφωνήσει τίποτα και με κανένα να ζητάει ή να θεωρεί δεομένη την υποστήριξη.

Αν αυτή η ομάδα δεν προέρχονταν στο σύνολο της από ένα και μόνο τμήμα και μάλιστα καθοδηγούμενη από έμμισθο υπάλληλο του Ν.Ο.Χ που εδώ και δεκαετίες θέλει να παρεμβαίνει στα διοικητικά του Ν.Ο.Χ.

Αν σε αυτή την ομάδα δεν υπήρχαν μέλη που στο παρελθόν με την στάση τους έχουν αποδείξει ότι δεν τους ενδιαφέρει το κοινό καλό, αλλά μόνο το προσωπικό τους συμφέρον.

Δυστυχώς αυτές οι δικαστικές ενέργειες μπορεί να κερδίζουν εντυπώσεις και δημοσιότητα αλλά δεν συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του ομίλου, που τις μάχες πρέπει να τις δίνει στην πισίνα και στη θάλασσα και όχι στα γραφεία της διοίκησης και τα δικαστήρια.

Θα πρότεινα στον φίλο μου τον Αλέξη αλλά και στους συνοδοιπόρους του που εκτιμώ και σέβομαι, να επανεξετάσουν την στάση τους και να σηκώσουν τα μανίκια βοηθώντας από οποιοδήποτε πόστο στην διασφάλιση καλύτερων συνθηκών άθλησης για το σύνολο των παιδιών.

Ήρεμα και όμορφα μπορούν να βρεθούν λύσεις για όλα τα προβλήματα χωρίς να υπάρξουν παράλληλα θύματα.

Υπενθυμίζω ότι από το σύνολο 16 υποψηφίων οι 8 είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά, 4 έχουμε μόλις 1 θητεία, και οι υπόλοιποι 4 έχουν περισσότερες. Αν αυτό δεν είναι ομαλή ανανέωση τότε τι είναι;

Ελπίζω και εύχομαι να επικρατήσει η σύνεση και η λογική προκειμένου να μην μετατρέψουμε τα παιδιά μας σε θύματα μιας διοικητικής αντιπαράθεσης που θα υπολειτουργήσει τον όμιλο.

Γιάννης Χίνος, Έφορος Τεχνικής Κολύμβησης ΝΟΧ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook