Επικίνδυνη επιχείρηση της ΕΜΑΚ σε φαράγγι της Οίτης | Photos

επικίνδυνη-επιχείρηση-της-εμακ-σε-φαρ-918728
Φωτογραφία αρχείου

Μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή είχε το πρωί του Σαββάτου η 7η ΕΜΑΚ σε απόκρημνη περιοχή περίπου 100 μέτρα από το μονοπάτι του φαραγγιού «Γερακάρι» πάνω από τις Μεξιάτες, στη Φθιώτιδα, έπειτα από κλήση που δέχθηκαν από κυνηγό για την διάσωση κυνηγετικού σκύλου που εγκλωβίστηκε κατά την καταδίωξη αγριογούρουνων.

Στο σημείο βρέθηκαν έξι άτομα υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής της Ορειβατικής ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ Νίκου Ανάγνου και του διοικητή τους Σίμου Αποστόλου και τα οποία χρειάστηκαν αρκετές ώρες λόγω του απρόσιτου της περιοχής προκειμένου να προσεγγίσουν το ακριβές σημείο που τους υπέδειξε ο κάτοχος του σκύλου.

Να σημειωθεί πως η επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 11 το πρωί και χρειάστηκαν ορειβατικά σχοινιά και καταρρίχηση στην “κάθετη” πλαγιά. Μάλιστα κατά την διάρκεια της καταρρίχησης και ενώ οι πυροσβέστες πλησίαζαν το ζώο, βράχοι άρχισαν να πέφτουν από σημείο της κορυφής και ύψος άνω των 100 μέτρων. Η εμπειρία ωστόσο των διασωστών της 7ης ΕΜΑΚ έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να μην κινδυνέψουν. Εκείνη την στιγμή ο σκύλος αντιδρώντας από φόβο κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το σημείο όπου και βρισκόταν ωστόσο στην πορεία χάθηκαν τα ίχνη του.

Όπως τόνισε το αφεντικό του, στο κολάρο του σκύλου υπάρχει GPS, και από την στιγμή που έχει βρεθεί πλέον σε δασικό μονοπάτι είναι πιο εύκολος ο εντοπισμός του.

Αξίζει να σημειώσουμε, για μια ακόμη φορά, πως οι διασώστες της 7ης ΕΜΑΚ παίζουν την ζωή τους κορώνα-γράμματα ακόμη και για την διάσωση ενός τετράποδου, αποδεικνύοντας τον ζήλο που τους διακατέχει στο να φέρουν εις πέρας επιτυχημένα την οποιαδήποτε αποστολή.

Πηγή: lamiareport.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook