Επικεφαλής της μονάδας Covid-19 στον Ευαγγελισμό: Προσβλητική η δήλωση Γεραπετρίτη

επικεφαλής-της-μονάδας-covid-19-στον-ευαγγελ-1082126

Ηχηρή απάντηση στον υπουργό Επικρατείας στέλνει ο επικεφαλής της μονάδας Covid-19 του Ευαγγελισμού, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του για τις ΜΕΘ και τους θανάτους ασθενών.

Ο Γιάννης Καλομενίδης, μιλώντας στο Ράδιο 98,4 έκανε λόγο για προσβλητικές δηλώσεις για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν μάχη στο τελικό στάδιο της νόσου.

Σημείωσε, ακόμη, ότι η Επιτροπή Επιστημόνων δεν θα πρέπει να αποδεχθεί την λογική του ακορντεόν στα lockdown, καθώς ούτε το σύστημα υγείας μπορεί να συνεχίσει, ούτε η κοινωνία.

Στηλίτευσε το γεγονός ότι «η ιατρική και επιστημονική κοινότητα αλλά και οι πολίτες, δεν έχουν πρόσβαση σε μια ενιαία βάση δεδομένων, υπάρχει άγνοια δηλαδή , πλην ελαχίστων στην Επιτροπή, για την εξέλιξη της πανδημίας , ούτε υπάρχουν επιστημονικά κριτήρια, που με κλασικές επιστημονικές μεθόδους να έχουν οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα. Άρα, ακόμη και όσοι δημοσιολογούν για το πότε η άρση ή ένα νέο lockdown, το πράττουν στη κυριολεξία στον αέρα για λίγα λεπτά δημοσιότητας».

Τέλος, αποκάλεσε αχαρακτήριστους τους ισχυρισμούς ιδιωτών κλινικαρχών να μπουν στη μάχη κατά του κορονοϊού, επισημαίνοντας πως όταν λένε πως δεν έχουν μετά από τόσους μήνες εικόνα και εκπαίδευση για τη διαχείριση της πανδημίας είναι σα να λένε στην κοινωνία ότι «δεν τους ενδιαφέρει αυτό που έχει προκαλέσει σοκ σε χιλιάδες πολίτες. Πρέπει να μπουν σήμερα στη μάχη και οι ιδιωτικές κλινικές κι όχι με συνεργασία αλλά με απόλυτο δημόσιο έλεγχο, ενώ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πρέπει , όταν μιλάμε για πόλεμο με τον ιό και τη νόσο του να υπάρξει πανστρατιά, στη κυριολεξία επιστράτευση».

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook