Επιδότηση συσκευών πριν το Πάσχα: «Κόφτης» και αίτηση μέσω Taxisnet

Αντίστροφη μετρά ο χρόνος για να ανοίξει η πλατφόρμα της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών. Οι καταναλωτές θα μπορούν να αντικαταστήσουν έως τρεις παλιές συσκευές με καινούριες.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Απρίλιο, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει η διαδικασία πριν το Πάσχα. «Έχουμε στόχο να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του έτους ίσως λίγο πριν την περίοδο του Πάσχα», σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Ποιες συσκευές περιλαμβάνονται στην επιδότηση

  • Ψυγεία
  • Καταψύκτες
  • Κλιματιστικά

Ποιες συσκευές δεν επιδοτούνται

  • Ηλεκτρικές κουζίνες
  • Πλυντήρια ρούχων
  • Πλυντήρια πιάτων

Πώς θα κάνετε αίτηση για επιδότηση συσκευών

Οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για το πρόγραμμα της επιδότησης για την αντικατάσταση παλαιών και ενεργοβόρων συσκευών όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Η διαδικασία της αίτησης για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα γίνεται με κωδικούς TaxisNet, ενώ θα χρειάζεται και το ΑΦΜ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκρέκας είχε δηλώσει:

«Θα ανοίξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκεί θα δηλώνει με τους κωδικούς taxisnet ο ενδιαφερόμενος είτε μόνος του, είτε μέσα από τον λογιστή, είτε και από το κατάστημα που μπορεί να πάει, θα δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει και το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό.»

Ο «κόφτης» στην επιδότηση συσκευών και η βασική προϋπόθεση

Η επιδότηση θα αφαιρείται στο κατάστημα με την αγορά της συσκευής. Η επιλογή θα είναι ελεύθερη, αλλά θα πρέπει να πληρούν κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας.

Ωστόσο, θα πρέπει να παραδίδεται η παλιά συσκευή, η οποία θα πρέπει να λειτουργεί.

Επίσης, το ποσό της επιδότησης θα είναι συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ και 200.000 νοικοκυριά προβλέπεται να πάρουν έκπτωση από 30% έως 50%. Θα υπάρχει κατάταξη των ενδιαφερόμενων και αν ξεπεραστούν οι 200 χιλιάδες αιτήσεις τότε θα μπουν οικονομικά κριτήρια και κοινωνικά κριτήρια.

ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ