Επιδότηση ρεύματος: Γιατί αργεί να ανοίξει η πλατφόρμα του Power Pass

επιδότηση-ρεύματος-γιατί-αργεί-να-ανο-1458198

Μέσα στις επόμενες ώρες, το αργότερο μέχρι το τέλος της ημέρας, αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Power Pass για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα ρεύματος και τη λήψη αποζημίωσης από τις επιπλέον χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος.

H επιδότηση κυμαίνεται από 18 ευρώ έως και 600 ερώ, και αφορά τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση κλιμακωτά, με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους. Όπως, δηλαδή, έγινε και με το Fuel Pass.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η πλατφόρμα θα άνοιγε το μεσημέρι, ωστόσο λάμβανε αναβολή στην αναβολή. Μεταφέρθηκε για τις 5 το απόγευμα, μετά για τις 7, ωστόσο ακόμη δεν έχει ανοίξει.

Από το Ρέθυμνο όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Power Pass, τονίζοντας πως «θα ανοίξει «μέχρι το τέλος της ημέρας».

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Neakriti.gr, ο υπουργός ανέφερε το εξής: «Σήμερα θα είναι έτοιμο το Power Pass, μέχρι το τέλος της ημέρας. Αυτές οι πλατφόρμες απαιτούν πολύ μεγάλη τεχνική προετοιμασία και προτιμούμε να είναι απολύτως λειτουργικές και έτοιμες παρά να βγουν πρόωρα και να έχουν διάφορες αρρυθμίες. Οπότε μέχρι το βράδυ θα έχει αναρτηθεί η πλατφόρμα».

Δείτε τις δηλώσεις του

Βήμα – Βήμα η υποβολή της αίτησης

Για την υποβολή της αίτησης οι δικαιούχοι θα πρέπει:

  • Να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς πρόσβασης στο
  • Taxisnet.

    Να βεβαιώσουν ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία για τη κύρια κατοικία, τον μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.

  • Να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία τους.
  • Να αναγράψουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN).
  • Να πιστοποιήσουν την ορθότητα των στοιχείων και να οριστικοποιήσουν την υποβολή της αίτησης.

Οι δικαιούχοι δεν θα εισάγουν τα στοιχεία για τις χρεώσεις με βάση την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς αυτά θα διαβιβαστούν στη πλατφόρμα από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και τους διαχειριστές ηλεκτρικής ενέργειας.

Την αποζημίωση θα την λάβουν όλα τα φυσικά πρόσωπα με καθαρό οικογενειακό εισόδημα του 2020 έως 45.000 ευρώ, για τον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας και της κατοικίας των φοιτητών που σπουδάζουν στο εσωτερικό, με κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας, της περιόδου 1.12.2021 – 31.5.2022.

Η επιδότηση θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής του δικαιούχου ο οποίος θα πρέπει να υποβάλει αίτηση σε ειδική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί στην ψηφιακή πύλη gov.gr από την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook