Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ: Ποιοι και πότε θα λάβουν νέα δίμηνη παράταση

επίδομα-ανεργίας-οαεδ-ποιοι-και-πότε-θ-1131137

Μέχρι τέλος Απριλίου θα δοθεί ο πρώτος μήνας της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν ή λήγουν μέσα στον Μάρτιο σύμφωνα με πληροφορίες του DNews.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη στα επιδόματα ανεργίας που λήγουν έως τέλη Μαρτίου δίνεται παράταση δύο μήνες με κόστος 77 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΑΕΔ μέχρι σήμερα, ένας χρόνος πανδημίας, έχει διαθέσει 1,5 δις. ευρώ σε επιδόματα τακτικής ανεργίας και λοιπές παροχές και έχουν ωφεληθεί 755.000 άνεργοι.

Αναλυτικότερα το χρονοδιάγραμμα πληρωμών έχεις ως εξής:

-Η καταβολή του πρώτου μήνα της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο, έχει ολοκληρωθεί

-Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου, η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαρτίου.

-Για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός του Φεβρουαρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαρτίου

-Για όσους ανέργους έληξε το επίδομα ανεργίας τον Φεβρουάριο η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου.

-Για όσους ανέργους έληξε ή λήγει το επίδομα ανεργίας μέσα στον Μάρτιο ο πρώτος μήνας θα καταβληθεί μέσα στον Απρίλιο ενώ ο δεύτερος μήνας τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

  • Τακτική επιδότηση ανεργίας – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος
  • Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως)
  • Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 € (έως 200 € μηνιαίως).

Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης.

Το δικαίωμα στη δίμηνη παράταση αφορά αποκλειστικά λήξη επιδόματος ανεργίας και όχι λήξη δίμηνης παράτασης.

Σημειώνεται πως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση.

Για παράδειγμα, επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα μετά τη λήξη της επιδότησής τους θα λάβουν αναλογικά μειωμένο ποσό της παράτασης, αντίστοιχο με το χρονικό διάστημα παραμονής στο μητρώο ανέργων.

Παράλληλα από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή 2 Απριλίου οι εξής καταβολές:

  • 45 εκατ. ευρώ σε 39.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
  • 20 εκατ. ευρώ σε 50.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων
  • 7 εκατ. ευρώ σε 13.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
  • 7 εκατ. ευρώ για Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (καταβολή εισφορών σε φορείς).

Πηγή: dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook