Επίδομα 534 ευρώ: «Κόφτης» βγάζει εκτός 150 χιλιάδες εργαζόμενους σε αναστολή

επίδομα-534-ευρώ-κόφτης-βγάζει-εκτός-150-χ-1157703

Περίπου 150.000 εργαζόμενοι που εργάζονται λιγότερες από τέσσερις ώρες ημερησίως χάνουν το δικαίωμα επιδόματος των 534 ευρώ μετά τον κόφτη που θεσπίζεται προκειμένου να ελεγχθούν οι επιτήδειοι επιχειρηματίες που έπαιρναν χρήματα με εικονικές προσλήψεις λίγων ωρών.

Δεν θα δουν ξανά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το επίδομα των 534 ευρώ οι εργαζόμενοι που εργάζονται λιγότερες από τέσσερις ώρες ημερησίως.

Κι αυτό γιατί θεσπίζεται κόφτης προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον φαινόμενα καταστρατήγησης των μέτρων στήριξης για την πανδημία

Περίπου 150.000 εργαζόμενους επηρεάζει το μέτρο και κανείς δεν ξέρει ακόμα αν αυτοί οι άνθρωποι θα μπουν σε μια άλλη κατηγορία στήριξης ή όχι.

Πώς υπολογίζεται η αποζημίωση

Σημαντικά είναι τα κριτήρια με τα οποία υπολογίζεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού, αφού, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, είτε λαμβάνεις μισθό 300 ευρώ είτε 1.000 ευρώ, η αποζημίωση που θα λαμβάνεις θα ανέρχεται στα 534 ευρώ.

Όπως προκύπτει, κερδισμένοι σε αυτήν την περίπτωση θα είναι οι χαμηλόμισθοι, ενώ τα πράγματα αντιστρέφονται για τους υψηλόμισθους.

Μηδενική αποζημίωση θα λάβουν ωστόσο αυτοί που εργάζονται από 1 έως 3 ώρες, με όσους έχουν από 4 έως 8 ώρες εργασίας να λαμβάνουν τα 534 ευρώ.

Οι κλάδοι που κυρίως πλήττονται από την εν λόγω απόφαση είναι ο επισιτισμός, η καθαριότητα, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός.

Σημειώνεται ότι οι αναστολές συμβάσεων εργασίας συνεχίζονται τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Αλαλούμ με το άνοιγμα της εστίασης

Με την υποσχετική ότι έως στις 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την πολυθρύλητη χρηματοδότηση ΕΣΠΑ των 330 εκατ. ευρώ και πως οι εκταμιεύσεις θα γίνουν έως το τέλος του ίδιου μήνα, οι επαγγελματίες της εστίασης ετοιμάζονται να ανοίξουν τα μαγαζιά τους τη Δευτέρα, 3 Μαΐου.

Όχι όμως όλοι. Το δικό τους «Γολγοθά» ζουν αυτές τις μέρες χιλιάδες επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίοι δραστηριοποιούνται με Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 56.30.10.04. περιμένοντας με αγωνία τις διευκρινήσεις που θα περιέχει η ΚΥΑ για την επαναλειτουργία της εστίασης.

Ο λόγος είναι ότι με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, ο ΚΑΔ 56.30.10.04, ήτοι τα καφέ μπαρ, εξαιρούνται από την επανεκκίνηση της εστίασης στις 3 Μαΐου, γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών.

Την ίδια στιγμή όμως, μια καφετέρια με ΚΑΔ 56.30.10.07 μπορεί να σερβίρει το βράδυ ποτά, λειτουργώντας ως μπαρ.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook