«Επί ποδός πολέμου» γονείς και δάσκαλοι στα Χανιά ενάντια στις συγχωνεύσεις: Έρχονται νέες κινητοποιήσεις

επί-ποδός-πολέμου-γονείς-και-δάσκαλ-1296468
Φωτο αρχείου από την κινητοποίηση της Δευτέρας

Κάθε μέρα και περισσότερα σχολεία στα Χανιά μπαίνουν στον «χορό των κινητοποιήσεων» ενάντια στην αιφινιδιαστική κίνηση του Υπουργείου Παιδείας να δρομολογήσει κόψιμο ολιγομελών τμημάτων σε συνεργασία με τις τοπικές διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Χθες, στη γενική συνέλευση του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποφασίστηκε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στις 13:30 το μεσημέρι της Παρασκευής στην διεύθυνση α’ βάθμιας εκπαίδευσης.

Για σήμερα, σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται στο Δημοτικό Σχολείο Καντάνου ενώ χθες συναντήθηκαν με την προϊσταμένη α’ βάθμιας οι γονείς από το δημοτικό σχολείο Χρυσοπηγής.

Ο ΣΕΠΕ

Στο μεταξύ, την οργή των εκπαιδευτικών προκάλεσε το γεγονός ότι κρίθηκε ως παράνομη και καταχρηστική η απεργία της Δευτέρας ενάντια στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Αντώνη Τσαλαπάκη, να τονίζει στο zarpanews.gr ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων:

Από τον Σύλλογο ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη και ενώ οι εκπαιδευτικοί των Χανίων συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποιήση ενάντια στην Κατηγοριοποίηση των σχολικών μας μονάδων με το νόμο Κεραμέως, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Χανίων ενημέρωνε σχολικές μονάδες ότι βρίσκονται στη λίστα συγχωνεύσεων του υπουργείου Παιδείας.

Οι σχολικές μονάδες των οποίων τμήματα που βρίσκονται στη δίνη του κυκλώνα είναι τα δημοτικά σχολεία Κολυμπαρίου, 2ου Κουνουπιδιανών, 1ου Κισάμου, Χρυσοπηγής, Ασκύφου, 2ο Χανίων, Καντάνου, Αγιάς Μαρίνας, 2ο Σούδας, Ταυρωνίτη, Πλατανιά ενώ κανείς δε εγγυάται ότι σύντομα δε θα υπάρξουν και άλλα.

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων κηρύσει για αύριο Παρασκευή 15 Οκτώβρη 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12-2 ή 2-4) και καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και ενώσεις γονέων στην Α/θμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Χανίων στη 1.30μμ».

zarpanews.gr

One thought on “«Επί ποδός πολέμου» γονείς και δάσκαλοι στα Χανιά ενάντια στις συγχωνεύσεις: Έρχονται νέες κινητοποιήσεις

  1. «Επί ποδός πολέμου» για τις συγχωνεύσεις γονείς και εκπαιδευτικοί….
    Βέβαια…. Αφού όλα τα υπόλοιπα στην εκπαίδευση δουλεύουν ρολόι… Ευαισθητοποιηθηκαμε στις συγχωνεύσεις….
    Πόσο πάτος…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook