Επί ποδός πολέμου αγρότες και κτηνοτρόφοι στα Χανιά για το πετσόκομμα των ενισχύσεων | Photos+Videos

επί-ποδός-πολέμου-αγρότες-και-κτηνοτρ-1310844

Αναβρασμός επικρατεί στον αγροτικό και κυρίως στον κτηνοτροφικό κόσμο λόγω των τεράστιων περικοπών στις επιδοτήσεις.

Mηχανοκίνητη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Κόμβο Μουρνιών πραγματοποιεί αυτήν την ώρα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων με μαζική συμμετοχή αγροτο-κτηνοτρόφων. Οι αγρότες, κινήθηκαν από τον κόμβο Μουρνιών προς την Δημοτική Αγορά και από εκεί στο Μέγαρο της Π.Ε. Χανίων.

 

 

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης, κάλεσε το κράτος να αναλάβει την ευθύνη του απέναντι στους δασικούς χάρτες, στα τοπογραφικά, επιδότηση στις ζωοτροφές.

Σε δηλώσεις του, ο νέος πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου,  Γιάννης Βερυκάκης τόνισε: «ζητάμε την άμεση πληρωμή των κομμένων επιδοτήσεων». «Αυτή τη στιγμή κατεβάσανε τον διακόπτη της κτηνοτροφίας» τόνισε και έκανε λόγο για αυξήσεις στις ζωοτροφές που ξεπερνούν το 40%.

Η πολιτική της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, είναι η πιστή εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και είναι υπέρ των μεγαλοαγροτών, των μεταποιητών και των μεγαλεμπόρων. Αποδεικνύεται από την ζωή ότι θέλουν να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια εις βάρος των μικρών και μεσαίων βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων. Η μόνη λύση είναι ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας.

Απόβαση στην Αθήνα

Στο μεταξύ, στα πλοία για Πειραιά επιβιβάζονται απόψε αγροκτηνοτρόφοι από Χανιά και Ηράκλειο, οι οποίοι με κείμενο που διακινείται διαδικτυακά ζητούν την παραίτηση του Σπήλιου Λιβανου απο το ΥΠΑΑΤ τόσο για τις περικοπές στις αγροτικές ενισχύσεις όσο και για τις δηλώσεις που έκανε για τους κτηνοτρόφους της Κρήτης.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Επί ποδός πολέμου αγρότες και κτηνοτρόφοι στα Χανιά για το πετσόκομμα των ενισχύσεων | Photos+Videos

  1. Ρε ουστ κομματοσκυλα σαπιοκοιλαραδες.
    Τοσα χρονια τσιμπατε επιδοτησεις τα φαγατε σε 4χ4 και τραπεζωματα αντι να κανετε μια σωστη δουλεια και καθε χειμωνα τα ιδια.
    Αλλα μολις ερθουν οι πολιτικοι ολο καλτσουνια τσικουδιες και γλύψιμο.
    Κριμα στα χακι που φορατε και στο μπόι σας

    1. Ετσι τσαμπα μάγκες οι πιο πολλοι.
      Εχει βεβαια και πολλα καλα εργατικα κοπελια αλλα καμμια σχεση με αυτους που βλεπουμε εδω…
      Αυτοι εχουν μαθει ολοι στο έτοιμο και ουτε πανε να βοσκησουν πια παρα στελνουνε ταλαιπωρους ξενους εργατες για μια μπουκια ψωμι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook