Επέτειος Γρηγορόπουλου 2019: Επεισόδια και μολότοφ σε Εξάρχεια-Θεσσαλονίκη-Πάτρα | Photos

επέτειος-γρηγορόπουλου-2019-επεισόδια-κ-964216

Για μια ακόμη χρονιά οι πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σε πόλεις της Ελλάδας «σημαδεύτηκαν» από ένταση και επεισόδια.

Συγκεκριμένα στα Εξάρχεια μετά από την πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, άγνωστοι επιτέθηκαν στα ΜΑΤ πετώντας μολότοφ στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών. Οι αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν προς την πλατεία.

Το κλίμα φέτος είναι ιδιαίτερα εκρηκτικό μιας και είναι η πρώτη χρονιά από το 2008 που η πορεία πραγματοποιείται ενώ ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο είναι εκτός φυλακής. Την ίδια ώρα, η οργή ξεχειλίζει και για τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Αντίστοιχα επεισόδια είχαμε όμως και στην Πάτρα, όπου έπεσαν μολότοφ και έγινε χρήση χημικών λίγο αφότου ολοκληρώθηκε η πορεία στη μνήμη για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ομάδα διαδηλωτών με κράνη κρατάνε πέτρες και κοντάρια, ενώ πέταξαν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ.

Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Κυνηγητό μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών μέσα στα στενά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σημειώθηκε κινητοποίηση της αστυνομίας και δυνάμεων ΜΑΤ και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Αγίου Δημητρίου. Σε προσαγωγές προχώρησε επίσης η αστυνομία μπροστά από το Τούρκικο προξενείο.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook