Έπεσε βερνίκι νυχιών στα ρούχα; Αφαιρέστε το με 2 κινήσεις

έπεσε-βερνίκι-νυχιών-στα-ρούχα-αφαιρέ-1534003

Σας έπεσε το βερνίκι στα ρούχα, την ώρα που βάφατε τα νύχια σας; Δεν χρειάζεται πανικός γιατί μπορείτε εύκολα και γρήγορα να το αφαιρέσετε με λίγο σαπούνι και νερό.

Οι περισσότερες ατυχίες στο μανικιούρ στο σπίτι, είναι προσωρινές, αλλά το να χυθεί βερνίκι στο αγαπημένο σας ρούχο μπορεί να αφήσει ένα μόνιμο σημάδι. «Η καλύτερη ενέργεια που μπορείτε να κάνετε όταν εντοπίζετε έναν λεκέ από βερνίκι στα ρούχα σας είναι να παραμείνετε ήρεμοι», λέει στο marthastewart.com, ο Patric Richardson, ιδιοκτήτης του The Laundry Evangelist.

Σύμφωνα με τον Richardson, ο πανικός μπορεί να σας κάνει να απλώσετε τον λεκέ ή να τρίψετε το ύφασμα πολύ επιθετικά. «Πάρτε μια βαθιά ανάσα και μετά ξεκινήστε την απομάκρυνσή του», λέει. Μόλις χαλαρώσετε από τον αρχικό πανικό, θα διαπιστώσετε ότι είναι δυνατό να εξαφανίσετε τους λεκέδες από βερνίκι νυχιών με μερικά απλά βήματα, χρησιμοποιώντας αντικείμενα που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι.

Βερνίκι νυχιών : Πώς να το αφαιρέσετε από τα ρούχα

Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει πάντα να δοκιμάζετε την τεχνική καθαρισμού και το προϊόν σας σε μια εσωτερική ραφή για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα βλάψει το ύφασμα. «Τα ευαίσθητα υφάσματα συνήθως αντέχουν τα προϊόντα αφαίρεσης λεκέδων, αλλά έχουν πρόβλημα με το τρίψιμο, οπότε πηγαίνετε απαλά», λέει ο Richardson.

Απαραίτητα Υλικά

Δεν απαιτούν ειδικό εξοπλισμό, αλλά θα πρέπει να έχετε μερικά βασικά εργαλεία για να κάνετε τη διαδικασία να εξελιχθεί πιο ομαλά. «Τα καλύτερα εργαλεία είναι πιθανώς πράγματα που έχετε ήδη όπως, σαπούνι πλυντηρίου, μπατονέτες και ασετόν», λέει ο Richardson.

Κομμάτι χαρτί

Μπατονέτες

Σαπούνι

Ασετόν

Πετσέτα

Αφού συγκεντρώσετε τα υλικά σας και δοκιμάσετε ένα μικρό κομμάτι υφάσματος, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ από τα ρούχα σας.

Μην τρίβετε το υγρό βερνίκι

Ξεκινήστε αφαιρώντας τυχόν περίσσεια βερνικιού που δεν έχει μουλιάσει. «Μην τρίβετε το υγρό βερνίκι – θα το σπρώξετε πιο βαθιά μέσα στο ύφασμα, καθιστώντας το πιο δύσκολο να αφαιρεθεί». Χρησιμοποιήστε κάτι θαμπό, όπως μια επαγγελματική κάρτα ή ακόμα και ένα διπλωμένο κομμάτι χαρτί, για να ανασηκώσετε απαλά όσο το δυνατόν περισσότερο από το ύφασμα – θα δείτε ότι το μεγαλύτερο μέρος του βερνικιού θα ξεκολλήσει.

Χρησιμοποιήστε σαπούνι και νερό

Για να περιποιηθείτε το σημείο που έχει απομείνει, μουσκέψτε μια μπατονέτα με ένα σαπούνι και απλώστε το πάνω στο λεκέ από την εξωτερική άκρη προς το κέντρο. Αντικαταστήστε το με ένα καθαρό, καθώς παίρνει το χρώμα από το βερνίκι, διαφορετικά κινδυνεύετε να επιδεινώσετε τον λεκέ.

Ξεπλύνετε και καθαρίστε

Αφού το διάλυμα νερού και σαπουνιού έχει τοποθετηθεί στον λεκέ, ξεπλύνετε καλά κάτω από την βρύση, με χλιαρό νερό.

Ασετόν για επίμονα σημεία

Εάν παραμείνουν επίμονα σημάδια μετά την επεξεργασία του λεκέ με σαπούνι και νερό, ήρθε η ώρα για κάτι πιο σκληρό — το ασετόν. Πριν χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική, ο Richardson λέει να τη δοκιμάσετε σε ένα μικρό κομμάτι του υφάσματος. “Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα υφάσματα περιέχουν οξικό άλας και το ασετόν θα διαλύσει αυτή την ίνα”, λέει. “Το οξικό οξύ είναι σπάνιο στα μοντέρνα υφάσματα, αλλά εξακολουθεί να εμφανίζεται περιστασιακά, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένα vintage υφάσματα θα το έχουν σίγουρα.”

Μόλις βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα σας δεν έχουν οξικό άλας, βάλτε μια παλιά πετσέτα στην κάτω πλευρά του λεκέ και χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για να ταμπονάρετε στο αφαίρεσης βερνικιού νυχιών. Η πετσέτα θα απορροφήσει το χρώμα του βερνικιού και θα σταματήσει την εξάπλωση του λεκέ. «Χτυπήστε τον λεκέ με το αφαιρετικό βερνικιού νυχιών μέχρι να φύγει και στη συνέχεια περιποιηθείτε τον λεκέ με σαπούνι και νερό». Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό από τη βρύση.

Πώς να αφαιρέσετε τους ξηρούς λεκέδες από βερνίκι

Συχνά μπορείτε να αφαιρέσετε το αποξηραμένο βερνίκι νυχιών με ασετόν νυχιών και στη συνέχεια να αφαιρέσετε τα υπολείμματα με σαπούνι και νερό. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε το βήμα αφαίρεσης μερικές φορές, δοκιμάστε οπωσδήποτε πρώτα το ύφασμα.

Προσοχή: Μην τοποθετείτε ρούχα με αποξηραμένους λεκέδες από βερνίκι νυχιών στο πλυντήριο μέχρι να αφαιρεθούν εντελώς, καθώς μετά θα είναι πιο δύσκολο να βγουν.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook