Επεκτείνεται η Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων από το κληροδότημα Μαλινάκη | Photos

επεκτείνεται-η-ψυχιατρική-κλινική-το-761041

Παρουσιάστηκε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτελεστών Διαθήκης Μαλινάκη, η ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική μελέτη της επέκτασης της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σύμφωνα με τη μελέτη η συνολική δυναμικότητα της Κλινικής θα είναι 30 κλίνες, 20 στην ανοικτή νοσηλεία και 10 στην κλειστή νοσηλεία, αντί των 16 συνολικά κλινών που διαθέτει σήμερα.

Η Νέα Ψυχιατρική  κλινική θα αποτελείται από το σημερινό κτίριο της μονάδας AIDS, με νέα διαρρύθμιση, και ωφέλιμο χώρο 300 τ.μ. ενώ θα κατασκευαστεί προσθήκη κατ΄ επέκταση του υπάρχοντος κτιρίου, της οποίας η επιφάνεια, φτάνει τα 700 τ.μ. ωφέλιμων χώρων.

Συνοπτικά οι πιο σημαντικές αλλαγές που προβλέπονται είναι :

1)Λειτουργικός διαχωρισμός των Λοιμωδών από την Ψυχιατρική.

2)Χώροι προσωπικού στο ισόγειο της κλινικής, σε λειτουργική κεντρική διάταξη.

3)Δημιουργία κεντρικών κοινόχρηστων χώρων φιλοξενίας δραστηριοτήτων βορειοδυτικά, όπου υπάρχει φυσική ελεύθερη θέα. (τραπεζοκαθίσματα για φαγητό αλλά και για επιτραπέζια παιχνίδια, καθιστικό για TV – Video, κ. ά.)

4)Δημιουργία χώρου εργοθεραπείας στο ισόγειο.

5)Δημιουργία χώρου έκθεσης του δωρητή.

6)Φυσικό φωτισμό των κεντρικών χώρων από νότιες τζαμαρίες αξιοποιώντας και τη θέα προς τον λόφο της Μαλάξας από το μπαλκόνι του Α΄ ορόφου.

7)Διαμόρφωση του χώρου της πυλωτής με 21 θέσεις στάθμευσης και χώρο στάθμευσης μηχανών και ποδηλάτων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η στατική μελέτη ενώ ξεκινούν άμεσα και οι μηχανολογικές μελέτες, ώστε σύντομα οι μελετητές να περάσουν στο τελικό στάδιο, δηλαδή τις μελέτες εφαρμογής.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook