Επεισοδιακή η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου – Κατατέθηκε το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας

επεισοδιακή-η-απολογία-της-ρούλας-πισ-1606762

Επεισοδιακή εξέλιξη είχε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία επί ώρες απολογήθηκε στην ανακρίτρια για την υπόθεση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και της Ίριδας (δείτε ΕΔΩ).

Η κατηγορούμενη από νωρίς το πρωί παρέδωσε στη δικαστική λειτουργό, μέσω του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, που αριθμούσε 120 σελίδες, αρνούμενη τις κατηγορίες που της αποδίδονται φέρνοντάς την εκ νέου αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη με ένα βαρύ κατηγορητήριο.

Μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες απολογία η διαδικασία διεκόπη με το συνήγορό της, Αλέξη Κούγια να προαναγγέλλει, όπως και έγινε τελικά, νέα αίτηση εξαίρεσης της δικαστικής λειτουργού για λόγους μεροληψίας.

«Εγώ δεν θα επιτρέψω ποτέ μια αθώα γυναίκα να γίνει σάκος του μποξ», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο και πρόσθεσε: «Πάνω από όλα είναι η αθωότητα των ανθρώπων. Δεν μπορεί να είναι μια αθώα στη φυλακή για να κάνουν κάποιοι καριέρα…».

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου έκανε λόγο για «σοβαρή εμπλοκή» στην απολογία της που δεν υπέγραψε η κατηγορουμένη, καθώς αγνοήθηκαν τα δικά της αιτήματα, όπως για την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των ιατροδικαστών. «Υποχρεώνομαι να κάνω αίτηση εξαίρεσης. Αν μπορούσα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, θα παραιτούμουν της υπεράσπισης. Θα ζητήσω από τον δικηγορικό σύλλογο να διανείμω το υπόμνημα της κατηγορουμένης και την προφορική απολογία της για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει».

Με τα λόγια αυτά αποχώρησε ο Αλέξης Κούγιας, ενώ, συνοδεία αστυνομικών, κατευθυνόταν στα κρατητήρια η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία όμως ξαναγύρισε λίγα λεπτά αργότερα στο γραφείο της ανακρίτριας που συνέχισε να της υποβάλει ερωτήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τα δύο μικρότερα παιδιά της.

Μετά την υποβολή της αίτησης εξαίρεσης κατά της ανακρίτριας η απολογία υποχρεωτικά διεκόπη, καθώς με βάση το νόμο, πρώτα θα πρέπει να κριθεί το αίτημα αυτό και ανάλογα με την έκβασή του να συνεχίσει η κατηγορούμενη την απολογία της ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί και να ακολουθήσει η διάσκεψη ανακρίτριας και εισαγγελέα σχετικά με την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει πάντως, όπως είναι γνωστό, ακόμη ένα ανοικτό «μέτωπο» με τη Δικαιοσύνη, καθώς έχει ξεκινήσει η δίκη της για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, χθες, περίμενε την 34χρονη προκειμένου να ξεκινήσει την κατάθεση του ο εν διαστάσει σύζυγος της Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος θα ανοίξει τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων. Ωστόσο, η πολύωρη απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Ευελπίδων υποχρέωσε το δικαστήριο να διακόψει την ακροαματική διαδικασία για τις 31 Ιανουαρίου.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook