Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Προσαγωγή on camera στην αντιφασιστική συγκέντρωση

επεισόδια-στη-θεσσαλονίκη-προσαγωγή-on-1292269

Επεισόδια ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου, όταν και έγιναν δύο συγκεντρώσεις με φόντο την επίθεση ακροδεξιών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Με αφορμή το κάλεσμα που είχε κάνει η εθνικιστική – ακροδεξιά οργάνωση Ιερός Λόχος για συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας, διοργανώθηκε και αντιφασιστική συγκέντρωση μπροστά από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Στο σημείο είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κάποια στιγμή ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών της αντιφασιστικής συγκέντρωσης και αστυνομικών. Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ορισμένα άτομα εκτόξευσαν αντικείμενα και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών αλλά και σε κυνηγητό των διαδηλωτών. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές .

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν τουλάχιστον 10-15 εμπρηστικές επιθέσεις.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε χρήστης του Twitter από την προσαγωγή ενός ατόμου, επί της οδού Λαγκαδά:

Μετά τα επεισόδια, το μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συνέχισε την πορεία προς το κέντρο της πόλης από την οδό Λαγκαδά, ενώ η ομάδα που συμμετείχε στα επεισόδια διέφυγε από την περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης προς την οδό Αγίου Δημητρίου, συνεχίζοντας προς το κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια άρχισαν να τρέχουν στα στενά της Παναγίας Φανερωμένης, πετώντας πέτρες και βεγγαλικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις που τους ακολουθούσαν και οι οποίες έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Ορισμένα αντικείμενα κατέληξαν σε αυτοκίνητα, προκαλώντας ζημιές.

Η κατάσταση παρέμενε έκρυθμη για μεγάλο διάστημα.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook