Επεισόδια στη συγκέντρωση των αρνητών του εμβολίου στο Σύνταγμα – Χωρίς μάσκες και αποστάσεις, αλλά με… σταυρούς

επεισόδια-στη-συγκέντρωση-των-αρνητώ-1255080

Επεισόδια καταγράφηκαν στο Σύνταγμα, με έναν τραυματία, όταν δυναμιτίστηκε το κλίμα στην πορεία διαμαρτυρίας κατά του εμβολιασμού.

Στην επεισοδιακή διαδήλωση των αρνητών έπεσαν χημικά, ενώ η αστυνομία παρενέβη με ρίψεις νερού. Xρησιμοποιήθηκαν και δακρυγόνα ώστε να απομακρυνθούν οι αντιεμβολιαστές από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στα στενά γύρω από την Ερμού σημειώθηκε κυνηγητό μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, με τη χρήση χημικών και τις ρίψεις νερού να είναι συνεχείς

Σε μια περίοδο αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και επέλασης της ινδικής μετάλλαξης, αρνητές των εμβολίων αντέδρασαν στις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας και συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα.

Πλήθος κόσμου, χωρίς μάσκα, συνωστίστηκε στην πλατεία Συντάγματος, μια εβδομάδα μετά τη μεγάλη συγκέντρωση των αρνητών σε Σύνταγμα και Ομόνοια. Στη διαμαρτυρία βρέθηκαν πολλοί υποστηρικτές του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ αρνητική εντύπωση προκάλεσε αγχόνη που κρατούσε διαδηλωτής.

Πανό κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και ελληνικές σημαίες διακρίνονται στις φωτογραφίες από την πορεία διαμαρτυρίας.

Αποστάσεις δεν φαίνεται να τηρούνται.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και εκείνοι που με σταυρούς και εκκλησιαστικές εικόνες προβάλλουν τη δική τους… θεση και επιχειρηματολογία για την άρνηση απέναντι στον εμβολιασμό, ενώ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει καλέσει τους πιστούς να ακούν τη φωνή της επιστήμης και να εμβολιάζονται.

Η διαμαρτυρία έγινε αφότου κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με τις ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν σε τρεις κατηγορίες εργαζομένων:

1. Εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και

2. Σε μονάδες φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από 16 Αυγούστου

3. Σε υγειονομικές δομές (γιατροί και νοσηλευτές), με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook