Επεισόδια στα Εξάρχεια: Μολότοφ και πέτρες προς τα ΜΑΤ

επεισόδια-στα-εξάρχεια-μολότοφ-και-πέ-954607

Τεράστια ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην πορεία για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο που αποτέλεσε την απαρχή για την πτώση της χούντας. Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι πήραν μέρος στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία με την οποία κορυφώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης.

Μολότοφ και πέτρες στα Εξάρχεια

Περίπου 200 άτομα του αντιεξουαστικού χώρου, μετά από την πορεία συγκεντρώθηκαν στα Εξάρχεια και έβαλαν φωτιές σε πρόχειρα οδοφράγματα.

Ομάδα κουκουλοφόρων πετούσε πέτρες και μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην οδό Μπουμπουλίνας, άγνωστοι έριξαν τρία βεγγαλικά, με τους αστυνομικούς να απαντούν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Κατά τα επεισόδια στην πλατεία Εξαρχείων, υπήρξε και ο τραυματισμός μίας 20χρονης γυναίκας, ο οποίος προκλήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η 20χρονη δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες μέσα στο ασθενοφόρο για τα τραύματά της στο κεφάλι.

Είκοσι οκτώ συλλήψεις και 13 προσαγωγές

Σε 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές συνολικά προχώρησε η αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων πριν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Οι 20 από τους συλληφθέντες είναι για τα επεισόδια, οι έξι ήταν το απόγευμα της Κυριακής, σε κτίριο της οδού Σπ. Τρικούπη. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook