Επεισόδια με χημικά στο κέντρο της Αθήνας: Συγκέντρωση φοιτητών κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως

επεισόδια-με-χημικά-στο-κέντρο-της-αθή-1164053
Eurokinissi

Ενταση και επεισόδια με χημικά στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ φοιτητικών οργανώσεων και αστυνομίας.

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω από τις σχολές μας η αστυνομία» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Κοραή, ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί αντιδρούν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων, ενώ ζητούν και το ασφαλές άνοιγμα των σχολών.

Ένταση επικράτησε πριν λίγη ώρα μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των διαδηλωτών, καθώς οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να πραγματοποιήσουν πορεία. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας ρίψη χημικών.

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση φοιτητών και αριστερών οργανώσεων πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους. Πριν από λίγο σημειώθηκε μικροένταση όταν επιχείρησαν να κατέβουν στο οδόστρωμα οι συγκεντρωμένοι φοιτητές με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία, όπως δείχνει το grtimes

Η ΕΛΑΣ προσπάθησε να απωθήσει το πλήθος και υπήρξε μικρή ένταση στο σημείο.

Οι άντρες της ΕΛΑΣ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να διαλύσουν το πλήθος.

Αυτή την ώρα τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί προς δυτικά, από το ύψος της Αγίας Σοφίας έως την Βενιζέλου.

thetoc.gr

One thought on “Επεισόδια με χημικά στο κέντρο της Αθήνας: Συγκέντρωση φοιτητών κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως

  1. Ώρα είναι να ξαναγίνουν τα πανεπιστήμια της Ελλάδας πανεπιστήμια η «ναοί της εκπαίδευσης» που είναι και πιο politically correct να λέμε μετά τα επεισόδια στο καπιτολιο.
    Όποιος δεν θέλει να σπουδάζει αλλά θέλει χαβαλε γκράφιτι και ξύλο με τους μπάτσους ας μην γράφεται στο πανεπιστήμιο αλλά ας γραφεται κατευθείαν στα κατάλληλα κόμματα ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,Πάμε,ΚΝΕ κτλ να παίρνει και δώρο ένα καδρονι και το πιο ιδανικό ας αλληλοπλακωνονται μεταξύ τους ..
    ΕΞΩ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ από τα πανεπιστήμια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook