Επεισόδια και πόλεμος με… βραστό λάδι στις φυλακές!

επεισόδια-και-πόλεμος-με-βραστό-λάδι-793804

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν νωρίτερα μεταξύ κρατουμένων στις Φυλακές Αυλώνα, ενώ η κατάσταση φέρεται να έχει ηρεμήσει. Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης διαψεύδουν ότι απειλήθηκε ο διευθυντής του Λυκείου των φυλακών από κρατούμενους οι οποίοι του έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό.

Νωρίτερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μεσημέρι της Τρίτης ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια έχουν ξεσπάσει στις φυλακές Αυλώνα μεταξύ των κρατουμένων οι οποίο αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους.

Οι κρατούμενοι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο, ενώ έριξαν ακόμα και βραστό λάδι ο ένας στον άλλον. Κάποιοι απείλησαν τον διευθυντή του Λυκείου των φυλακών με μαχαίρι (τη είδηση ωστόσο, διέψευσε αργότερα το υπουργείο Δικαιοσύνης). Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι διευθυντές του δημοτικού και του λυκείου των φυλακών ανέλαβαν να κάνουν τις διαπραγματεύσεις.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν σημειώθηκε ένταση μεταξύ Βορειοαφρικανών κρατουμένων- κυρίως Αλγερινών- και Αλβανών, κατά τη διάρκεια των οποίων πετούσαν πέτρες αλλά και πλακάκια και άλλα αντικείμενα. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τους έκλεισαν στα κελιά τους για να τους ηρεμήσουν.

Την επόμενη ημέρα, ένας Αλβανός κρατούμενος μαχαιρώθηκε στο πόδι από Βορειοαφρικανούς κρατούμενους σε παράρτημα του ΚΕΘΕΑ, ενώ σήμερα τα επεισόδια γενικεύτηκαν. Αυτή την ώρα η ένταση φέρεται να έχει εκτονωθεί και η ηρεμία να έχει επιστρέψει στις φυλακές Αυλώνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook