Επεισόδια και κρότου λάμψης στην κατάληψη της Ρόζα Νέρα στα Χανιά | Video+photos

επεισόδια-και-κρότου-λάμψης-στην-κατά-1100753

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική επιχείρηση, που έχει ξεκινήσει από τα ξημερώματα στο λόφο Καστέλι στο παλιό λιμάνι των Χανίων, δείτε ΕΔΩ, εκεί που εδώ και χρόνια βρίσκεται η κατάληψη Ρόζα Νέρα.

Παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας στο σημείο, ωστόσο η εκκένωση της κατάληψης έχει ολοκληρωθεί.

Η ένταση ξεκίνησε όταν επιχειρήθηκε να αποχωρήσει μια ομάδα οχημάτων της αστυνομίας από το σημείο.

Οι διαμαρτυρόμενοι της συλλογικότητας, που είχαν προσέλθει στην περιοχή από νωρίς το πρωί, φώναζαν συνθήματα και επιχείρησαν να πλησιάσουν το όχημα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, όπως βλέπετε και στο βίντεο του zarpanews.gr, έκαναν χρήση χημικών μεταξύ των οποίων δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης.

 

zarpanews.gr

21 thoughts on “Επεισόδια και κρότου λάμψης στην κατάληψη της Ρόζα Νέρα στα Χανιά | Video+photos

  1. Καιρός ήταν ξεβρωμισε το κτιρίο οπως εγινε και το κτίριο στην τζανακακη.. Δεν μπορουνε τα κτίρια αυτα να τα έιναι υπο καταληψη …. Προχωρατε την Ελλάδα μπροστα νεα δημοκρατία

      1. … είναι αυτός που κάνει κατάληψη και επιβάλει αυτό που γουστάρει το ακατοίκητο κουφιοκέλό του. Πχ ο Ερντογάν έχει κάνει κατάληψη στην μισή Κύπρο και δεν φεύγει, οι γιούφτοι κάνουν κατάληψη σε ημιτελή με κολώνες, απλώνουν σεντόνια , στήνουν εντός σκηνές και δεν φεύγουν ούτε αυτοί, οι αναρχικοί που κάνουν καταλήψεις όπου κρίνουν και γουστάρουν βάσει δικής τους λογικής, συνήθως του μπάφου και της κόκας.

        1. Μιας και ανέφερες τη Κύπρο την πήρανε όταν ανέλαβε η αγαπημένη σου χούντα.
          Όσο για τη κόκα όλοι ξέρουμε ποιοι τη διακινουν και με ποιες πλάτες (βλ.Νοοr 1) αλλά σε αυτούς δεν κάνουν τους μαγκες…

          1. Σιχαίνομαι και τον φασισμό(χούντα) και την αναρχία(της δήθεν αριστεράς). Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Εάν εσύ πιστεύεις ότι η Κύπρος χάθηκε εξ’ αιτίας της χούντας, τότε μάλλον χρειάζεται να σε δει ένας γιατρός και ο φίλος σου ο Κίσιγκερ για να σου εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια. Τηλεκατευθυνόμενα πρόβατα. Καταστρέφετε την Ελλάδα εδώ και 100 χρόνια. Κατάληψη=καταπάτηση=κλοπή. Κομπρέντο? Φασίστας είσαι και φαίνεσαι

  2. Οι συριζαιοι δεν θα ξανακυβερνησετε ποτε παρετε το χαμπάρι….. Σωστα το έκαναν καιρό ήταν ηταν υποσχεση του κυρίου Διγαλακη προεκλογικά,,,είμαι της άποψης ότι το κτίριο πρέπει να γίνει ξενοδοχείο

  3. Άλλο ένα ξενοδοχείο. Ελεύθεροι χώροι πουθενά. Πλουτίσετε. Καταστρέψετε τελείως αυτή την πόλη . Συγχαρητήρια κ υφιπουργε θα καταφέρετε να αυξήσετε τα κέρδη σας. Μην ξεχνάτε 1Χ1 μας ανήκει.

  4. Στην κατάληψη πήγα το καλοκαίρι. Παιδιά από το Πολυτεχνείο και άλλα που σπουδάζουν σε όλο τον κόσμο ήταν εκεί. Γιατροί, φιλόλογοι, μηχανικοί. Είχαν ένα όμορφο καφενείο. Δίνεις όσο θες μου είπε κάποιος. Έψαχνα να βρω καρέκλα. Μέσα μου λένε ζουν πρόσφυγες. Δεν είδα κάποιον εγώ αλλά πήγα να ψάξω καρέκλα.
    Ένας χώρος πιο καθαρός από το Δημαρχείο, διάφορες ζωγραφιές κατά της εκμετάλλευσης ανθρώπων, για την ελευθερία της έκφρασης, υπέρ των δικαιωμάτων του ανθρώπου.. είδα και κάποιους γνωστούς, παιδιά Χανιωτών επιχειρηματιών. Τα παιδιά ετοίμαζαν δρώμενα δράσεις παρεμβάσεις. Ήταν και τουρίστες στο καφενείο, και κάποιοι καλλιτέχνες-επισκέπτες. Όλοι απολάμβαναν τον ανοιχτό χώρο, το φάρο και τον ουρανό

    Ένιωσα ντροπή που δεν είχε ξαναπάει. Ένιωσα ντροπή για την υπόλοιπη βρώμα της πόλης που λυμαίνει το χώρο αυτό. Ένιωσα ντροπή που ότι ωραίο του βγάζουμε αγκάθια και το τσαλαπατάμε. Ένα τριαντάφυλλο ο χώρος

    Προσωπικά δε με νοιάζει. Τα Χανιά δε θα ξεβρωμίσουν ποτέ. Ανακύκλωση δε θα γίνεται πουθενά, τα αυτοκίνητα θα παρκάροντας όπου να ναι. Όσα ξενοδοχεία και να χτίσεις η βρώμα δε θα φύγει.

  5. Δηλαδή δεν υπάρχει μέση λύση..;; Ή ξενοδοχείο ή κατάληψη; Δεν ξέρω αν προορίζουν τον χώρο για ξενοδοχείο, αλλά… ΟΧΙ… το να πιάνεις ένα σπρέυ, να ΜΟΥΤΖΟΥΡΩΝΕΙΣ τοίχους και να ΠΕΤΑΣ τις μπύρες σου κάτω, δεν είναι ελ. έκφραση, είναι ΚΑΦΡΙΛΑ…. Ο, τι δράση και να γίνεται εντός επισκιάζεται… Τα Χανιά (και γενικότερα η Ελλάδα) θέλουν ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ, ΚΑΘΑΡΟΥΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ χώρους…

  6. Κάνουν τα δημόσια κτίρια ξενοδοχεία για να κονομανε τα λεφτά κάτι ντόπιοι υπουργοί.
    Και εσείς λέτε μπράβο που ξεσπιτωσαν τους κακομοίρηδες.
    Μια ζωή πρόβατα θα μεινετε

  7. Σε καθε χωρα της δυτικης Ευρωπης υπαρχουν καταληψεις κτιριων απο διαφορες συλλογικοτητες.
    Η δημοκρατια μετριεται απο την ανοχη και τον χωρο που οι πλειοψηφιες αφηνουν στις μειοψηφιες.
    Αλλοιως πριν το καταλαβεις ζεις σε μια κοινωνια που κυριαρχουν μικροι η μεγαλοι,γελοιοι ομως σιγουρα,
    δικτατορισκοι.Καλο ειναι να ασχοληθει η αστυνομια με την διαφθορα και τους νακρεμπορους και οχι να
    παιζει τον σκληρο στην νεολαια.

  8. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΝΩ ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ» ΠΟΥ Η ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΧΑΝΙΟΛΟΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΟΞΕΝΟΔΟΧΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΡΧΟΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΚΟΠΕΛΑΚΙΑ;;;;
    ΕΓΩ ΩΣ ΚΑΚΟ ΜΙΑΡΟ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.
    ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ: OYTE ME TΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟ-ΒΟΡΙΔΗ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΠΕΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΡΧΟΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΕ ΘΕΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΕΡΩΜΕΝΟ ΦΩΣ – ΝΕΡΟ – ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ…

  9. Αδερφε βούι έχω μια λουξ μαιζονέτα στο χωριό που χωράει 4, τη νοικιάζω και πλερώνω τα νοίκια και το φαι και για τα 13 κοπέλια μου στη πόλη και κάνω κι αναστέματα. Κατάλαβες τωρα;

    1. ΑΡΤΕΜΗ ΕΝΝΟΕΙΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΡΟΖΑ ΝΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΝΕΙ ΜΠΙΖΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΦΡΑΓΚΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ.
      ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΑΡΤΕΜΗ ΑΥΤΕΣ ΟΙ «ΑΓΑΘΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ» ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΟΥΝ??????
      ΜΗΠΩΣ «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΓΑΘΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ»??????

      1. Αδερφέ Αρκαλε, καλά κάνεις και δεν πείθεσαι και να είσαι εκεί να ελέγξεις αν η διοίκηση κάνει κακή διαχείριση των ενοικίων που εισπράττει η το νοικιάζει φτηνά.
        Τα χρόνια της κατάληψης το πολυτεχνείο είχα μόνο χασούρα από αυτήν την «ιδιοκτησία» πλήρωνε λογαριασμούς και δε μπορούσε να το αξιοποιήσει με κανένα τρόπο γιατί οι «αλληλέγγυοι» θα έμπαιναν σφήνα σε ότι και να γινόταν. Τώρα το έκανε χρήματα από ενοίκιο και ησύχασε η κεφαλή του. Τα χρήματα γίνονται οτιδήποτε, θέλεις εστίες δίπλα στο πολυτεχνείο; θέλεις επίδομα ενοικίου; τα πάντα μπορούν να γίνουν, στην τσέπη του πολυτεχνείου πάνε τα λεφτά, οτι θέλει τα κάνει.
        Εκεί χρειάζονται προτάσεις εκεί χρειάζεται έλεγχος αλλά βλέπεις αυτά θεωρούνται συστημικά και τεχνοκρατικά ενώ το να κάνεις προβολές ταινιών είναι βαπτισμένο επαναστατικό και παράγει πολιτισμό.

  10. Μια χαρα ηταν εκει η καταληψη αν εξαιρέσει κανεις μερικους ακυρους που μπαινοβγαιναν. Αν αφηναν και το παρκινγκ ανοιχτο το βραδυ θα ηταν ακομα καλυτερα. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Δημοσιο κτηριο ή για το πολυτεχνειο μάλιστα. Επισης η αυλη να παραμεινει ελευθερη σε προσβαση να πηγαινει οποιος θελει να αραζει και να απολαμβανει τη θεα. Πηξαμε στα ξενοδοχεια. Εχουν νεκρωσει ολες οι περιοχες για να μην ενοχλουμε τους τουριστες που θα διαβαζουν το βιβλιαρακι τους.

  11. Ο χώρος,ελεγχομενος, πρέπει να αποδοθεί σε εκπαιδευτική χρήση, είτε σχολή καλών τεχνών, είτε βιβλιοθήκη είτε κάτι σχετικό. Από ξενοδοχεία πήξαμε. Πριν από ολα αυτα ή παράλληλα πρέπει να γίνουν σοβαρές ανασκαφές, εκεί κρύβεται ιστορία χιλετιων.η κομματική διαμάχη σας όπως αποτυπώνεται στα σχόλια, δεν αφορά τους Χανιώτες αλλά τα προσωπικά απωθημένα σας εκατέρωθεν και δείχνει γιατί η πόλη έχει μείνει στάσιμη σε νοοτροπία και όχι μόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook