Επειγόντως μια ΜΕΘ για το επιτελικό κράτος

επειγόντως-μια-μεθ-για-το-επιτελικό-κρ-1129763

Με μια διαταγή «εντέλλεσθε», που αντί για αποφασιστικότητα και οργάνωση προδίδει πανικό και ανοργανωσιά, η 6η ΥΠΕ αποφάσισε και διέταξε ότι το Νοσοκομείο Μεσολογγίου θα δέχεται ασθενείς Covid.

Χωρίς να είναι Νοσοκομείο Αναφοράς και χωρίς ούτε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις, απλά και μόνο με το «εντέλλεσθε»! Ωσάν να κηρύχθηκε επιστράτευση εναντίον του κορονοϊού και στις αποθήκες δεν βρέθηκαν ούτε άρβυλα ούτε όπλα και μπαλάσκες, ούτε φάρμακα.

Οι γιατροί αντέδρασαν και, σε πρώτη φάση, αναβλήθηκε η διακομιδή ασθενών από τα δοκιμαζόμενα Γιάννενα, λες και οι ασθενείς αυτοί είναι πειραματόζωα στην προσπάθεια του Μητσοτάκη να ανακαλύψει αυτοπροσώπως το εμβόλιο μέσω της λίστας Πέτσα.

Σε απλά ελληνικά, οι γιατροί υπενθύμισαν ότι: το Νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν είναι Νοσοκομείο Αναφοράς, δεν διαθέτει καν καθημερινή κάλυψη αναισθησιολόγου ούτε δυνατότητα αξονικής τομογραφίας, δεν διαθέτει ΜΕΘ, ούτε πνευμονολόγο και λοιμωξιολόγο.

Και τί τον ενδιαφέρει τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη, αυτή την κολώνα του επιτελικού κράτους, που το Νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν διαθέτει όλα αυτά, που θα επέτρεπαν την υλοποίηση των διαταγών του; Αυτός έχει πολύ πιο σπουδαία πράγματα να ασχοληθεί.

Όπως κατήγγειλε ο Π. Πολάκης, στα γαλόνια του διατάξαντος περιλαμβάνονται υπερκοστολογήσεις στην προμήθεια 3.800 στολών υγειονομικού προσωπικού υψηλής προστασίας τύπου TYVEC. Όπως επίσης γνωρίζω, αντί να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις για στελέχωση των νοσοκομείων, αναλώθηκε σε ένα κρεσέντο κομματισμού. Σε τέτοιο βαθμό που την πλήρωσαν και κάποιοι ψηφοφόροι της ΝΔ, που έτυχε να τοποθετηθούν κάπου επί ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο επιτελικά και τόσο παραγωγικά.

Ώσπου ήλθε η β’ φάση της πανδημίας και η επιδείνωση της κατάστασης. Δεν αντιλέγω ότι οι έκτακτες καταστάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε έκτακτες συμπεριφορές. Όχι όμως με αποφάσεις που συμβάλλουν στην καλλιέργεια πανικού και χωρίς στοιχειώδη προετοιμασία. Του στυλ, δηλαδή, «απόψε αυτοσχεδιάζουμε».

Πίσω από τα φώτα των διαγγελμάτων του πρωθυπουργού, ο οποίος από απλώς ρολίστας του νεοφιλελευθερισμού θέλει να το παίξει σούπερ σταρ της επικοινωνίας (έστω κι αν ο ρόλος ξεχειλώνει πάνω του), υπάρχει μια πραγματικότητα σύγχυσης και ανοργανωσιάς. Ο θεός να βάλει το χέρι του!

Και καλά την ευχή αυτή να την κάνει ένας διασωληνωμένος άνθρωπος, αλλά όταν διασωληνώνεται ολόκληρο το επιτελικό κράτος, τότε τα πράγματα είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνα.

ΥΓ: Μήπως ΥΠΕ σημαίνει Υπηρεσία Περιορισμένης Ευθύνης;

Γράφει ο Γιώργος Βαρεμένος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook