Έπαθε κατάθλιψη μετά που νόσησε από κορονοϊό – Για σύμπτωμα post covid μιλούν οι γιατροί

Πληθαίνουν τα ψυχιατρικά προβλήματα μετά τη νόσηση από κορονοϊό.

Πρόκειται για ένα από τα συμπτώματα του λεγόμενου post covid συνδρόμου, το οποίο μάλιστα έχει εμφανιστεί και στις Σέρρες, όπως αποκάλυψε στο “Επιλογές”, ο διευθυντής του ιατρείου του νοσοκομείου Σερρών Θεόφιλος Καλλινικίδης.

Η κατάθλιψη και ψυχιατρικά προβλήματα είναι από τα κύρια συμπτώματα που αφήνει ο κορονοϊός σε μια μερίδα ανθρώπων, που έχουν διαγνωστεί με το σύνδρομο post covid.

Ο υπεύθυνος του ιατρείου post covid των Σερρών κύριος Θεόφιλος Καλλινικίδης, εξηγεί ότι το ιατρείο θα πρέπει να ενισχυθεί και με άλλους γιατρούς καθώς είναι πολλά τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το ιατρείο των Σερρών.

Εκεί, αυτή την εβδομάδα έφτασε αυτή την εβδομάδα περιστατικό νεαρού, 32 ετών, ο οποίος έχοντας νοσήσει από κορονοϊό πάσχει εδώ και πέντε μήνες από κατάθλιψη, ελάττωση μνήμης και αδυναμία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δουλέψει αλλά και να συνεχίσει την καθημερινότητά του.

Το σύνδρομο POST COVID ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους παγκόσμια και οι ειδικοί προσπαθούν να βρουν απαντήσεις για τη νέα κατάσταση που έχει προκύψει.

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ