Επανέρχονται οι πλειστηριασμοί και δεν λογαριάζουν ούτε πρώτη κατοικία!

επανέρχονται-οι-πλειστηριασμοί-και-δ-998798

Μετατρέπουν τους ιδιοκτήτες σε… ενοικιαστές, και υπό προϋποθέσεις!

Καμία προστασία και επίσημα στις ιδιοκτησίες των Ελλήνων φορολογούμενων, καθώς οι πλειστηριασμοί επιστρέφουν και μάλιστα αναμένεται να μην αφήσουν τίποτα όριο!

Το οδυνηρό στη ιστορία της απόλυτης αδικίας είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη ώστε να προστατεύονται οι μισθωτοί οι οποίοι εργάζονται με μερική απασχόληση και λαμβάνουν 500 ευρώ το μήνα! Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φρόντισε να μην τούς βοηθήσει ώστε να σώσουν τα σπίτια τους, καθώς για το οικονομικό επιτελείο δεν θεωρούνται ευάλωτα νοικοκυριά για να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου.

Με τη… φιλελεύθερη(;) διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι δανειολήπτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους, γιατί δεν έχουν εισόδημα όχι γιατί είναι μπαταχτσήδες, θα κληθούν να… ενοικιάζουν το ίδιο τους το ακίνητο! Και αυτό μόνο με την προϋπόθεση ότι θα θεωρηθούν «ευάλωτοι».

Σαρωτικοί πλειστηρισμοί

Μέσα στο 2022 αναμένεται να αλλάξουν χέρια δεκάδες χιλιάδες ακίνητα. Ο νόμος Κατσέλη που μέχρι πρότινος στήριξε αρκετά ευάλωτα νοικοκυριά, πλέον δεν έχει καμία ισχύ. Όλοι είναι εκτεθειμένοι στα fund και τους κερδοσκόπους. Όποιος έχει «κόκκινα δάνεια» πρέπει να είναι προσεκτικός, γιατί ο κίνδυνος πλειστηριασμού των ακινήτων του δεν είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Και το τρομερό είναι ότι, οι δανειολήπτες που πλήρωσαν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τώρα καλούνται να πληρώσουν εκ νέου τις κρατικές εγγυήσεις του σχεδίου «Ηρακλής». Δηλαδή αναφορικά με τα «κόκκινα» δάνεια που μεταβιβάστηκαν με την εγγύηση ότι ένα κομμάτι της τιτλοποίησης είναι υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας-senior τίτλοι.

Πηγή: newsbreak.gr

2 thoughts on “Επανέρχονται οι πλειστηριασμοί και δεν λογαριάζουν ούτε πρώτη κατοικία!

  1. Με τη… φιλελεύθερη(;) διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι δανειολήπτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους, γιατί δεν έχουν εισόδημα όχι γιατί είναι μπαταχτσήδες,
    ΟΤΙ ΠΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook