Επανέρχεται η Δημοτική Αστυνομία στα Χανιά – Πως θα στελεχωθεί

Η επαναφορά της Δημοτικής Αστυνομίας στην πόλη, μερικά χρόνια από την κατάργησή της κατά το κύμα απολύσεων της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ήταν το θέμα που ξεχώρισε κατά τη διάρκεια του εκ περιτροπής Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Πλέον, υπό καλύτερες οικονομικές συνθήκες, θα συσταθεί τμήμα δημοτικής αστυνομίας με 49 θέσεις δημοτικών αστυνόμων, όπως ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το τμήμα θα στελεχωθεί είτε από μετατάξεις, είτε από μετακινήσεις αστυνομικών ή φυλάκων από φυλακές, ή ακόμη και επιστροφές από την παλιά Δημοτική Αστυνομία, διαφορετικά θα γίνουν προσλήψεις. Στο μέλλον όπως επισήμανε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, ίσως εξεταστεί η δημιουργία διεύθυνσης στη θέση του τμήματος με ακόμη περισσότερα άτομα προσωπικό.

Ο δήμαρχος Χανίων, επισήμανε οτι πρόκειται για «έκδηλη ανάγκη στο Δήμο Χανίων, κυρίως με την κατεύθυνση να μπορούμε να ελέγχουμε τις αποφάσεις που έχουμε λάβει κατά καιρούς, θα υπάρχει καλύτερη επιτήρηση στο δημόσιο χώρο, όσον αφορά επιχειρηματικές δραστηριότητες και όχι μόνο, τις θέσεις στάθμευσης και ΑΜΕΑ, τους νέους ποδηλατόδρομους κλπ.

Θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου, ωφελώντας ανθρώπους που θα βρουν δουλειά, τους δημότες που θα νιώθουν οτι ζουν σε ένα πιο οργανωμένο πλαίσιο. Δεν θα υπάρχει πλέον ασυδοσία όσον αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις απέναντι στον δήμο, την ευταξία και την αισθητική.»

Ο Άρης Παπαδογιάννης έκανε λόγο για πολύ ευχάριστο γεγονός, το οποίο διαχρονικά η παράταξή του αποζητούσε, αφού είναι μεγάλη η συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας στη λειτουργία του Δήμου. Όπως συμπλήρωσε, θα συμβάλει ακόμη στο κοινωνικό έργο του δήμου, βοηθώντας με την ίδια την παρουσία της τους πολίτες.

Αντίστοιχα και η Νάνσυ Αγγελάκη, εκπροσωπώντας την παράταξη του Γρηγόρη Αρχοντάκη, συμφωνώντας με την απόφαση, επισημαίνοντας οτι χρειάζονται αρκετά άτομα ώστε να υλοποιούνται και πρακτικά οι αποφάσεις του Δήμου Χανίων.

Ο Τάσος Βάμβουκας μίλησε για τις ελάχιστες δυνατότητες που είχε η δημοτική του αρχή να συντηρήσει την τότε Δημοτική Αστυνομία, αφού θα αναγκαζόταν να λειτουργήσει μόλις με 4 ή 5 άτομα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για επανασύστασή της τώρα που υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες.

Ο Γιάννης Σαρρής έκανε λόγο για εργαλείο που βοηθά τον Δήμο να έχει τον έλεγχο και να επιβάλλει όσα αποφασίζει για την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών, δικαιολογώντας την θετική του ψήφο.

Ο Ευτύχης Δαμιανάκης ευχήθηκε… γρήγορη στελέχωση, ξεκαθαρίζοντας οτι δεν αποκαθιστά την αστυνομία, όμως είναι πολύ επιτυχημένη πανευρωπαϊκά στην υποστήριξη των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Χαράλαμπος Λουτσέτης κατήγγειλε την τότε κυβέρνηση για τις απολύσεις που οδήγησαν στην διάλυσή της, ζητώντας, ωστόσο, το τμήμα να μην είναι ένστολο, αντίθετα να γίνουν προσλήψεις στα ήδη υπάρχοντα τμήματα ελέγχων, αρνούμενοι να ψηφίσουν την εισήγηση.

Από πλευράς του, ο Σεραφείμ Ρίζος σχολίασε οτι η Δημοτική Αστυνομία έχει ταυτιστεί με την επιβολή προστίμων για τους Χανιώτες, αλλά κι έναν κατασταλτικό, επιλέγοντας να απέχει, αφού είναι πιο σημαντική η στήριξη άλλων υπηρεσιών του Δήμου.

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έλεγχος στην παλιά πόλη στο αιώνιο πρόβλημα στάθμευσης στους χώρους για τους μόνιμους κατοίκους! Η κατάσταση δεν αντέχετε άλλο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ