Εορτασμός Αγίου Δημητρίου: Συνωστισμός και μικροεντάσεις για τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης

εορτασμός-αγίου-δημητρίου-συνωστισμ-1125032

Με εφαρμογή μέτρων κατά του κορονοϊού πραγματοποιείται από το πρωί της Δευτέρας, 26 Οκτωβρίου, ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη. Ωστόσο παρατηρήθηκαν και ουρές στις πλαϊνές εισόδους του ναού του Αγίου Δημητρίου, όπου ανέμεναν πολίτες να εισέλθουν για να προσκυνήσουν. Σύμφωνα με τα μέτρα επιτρέπονταν η ταυτόχρονη παρουσία έως 50 πιστών, ενώ έξω από την εκκλησία υπήρχαν καρέκλες με αποστάσεις που θα μπορούσε ένα μικρός αριθμός πιστών να παραμείνει για να ακούσει τη λειτουργία.

Ωστόσο, οι προσκυνητές που ήθελαν να ανάψουν ένα κερί αποδείχθηκαν περισσότεροι, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να ανακόψουν τη ροή και να υπάρξει ένταση με κόσμο που ανέμενε στα κιγκλιδώματα που στήθηκαν επί της οδού Αγίου Δημητρίου. Η ουρά πιστών στο πεζοδρόμιο-κατά μήκος του ναού- παραμένει μεγάλη, ενώ δεν τηρούνται σε πολλές περιπτώσεις οι αποστάσεις.

Η καθιερωμένη Δοξολογία σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου γίνεται μεν αλλά κάτω από αυστηρά μέτρα και κεκλεισμένων των θυρών.

Κι όλα αυτά την ώρα που η Θεσσαλονίκη παραμένει στο «κόκκινο», αφού σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση, τα κρούσματα στην συμπρωτεύουσα έφτασαν τα 181. 

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook