Ενυδατική με SPF vs Αντηλιακό: Τι είναι καλύτερο;

ενυδατική-με-spf-vs-αντηλιακό-τι-είναι-καλύ-1071020

Η καθημερινή αντηλιακή προστασία και η συστηματική ενυδάτωση της επιδερμίδας από τα νεανικά χρόνια αποτελούν από τις πιο ουσιαστικές πρακτικές αντιγήρανσης που μπορείτε να της προσφέρετε. Μπορείτε να τις συνδυάσετε και να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα με SPF; Δυστυχώς η απάντηση είναι όχι.

Γιατί η ενυδατική κρέμα με SPF δεν αρκεί;

Οι περισσότερες ενυδατικές ή BB κρέμες παρέχουν μικρό δείκτη προστασίας, της τάξεως του 15. Αυτό το SPF είναι επαρκές μόνο αν περνάτε όλη τη μέρα σε εσωτερικούς χώρους και ο ήλιος σας βρίσκει μόνο μέσω κάποιου παραθύρου. Αν όμως κατά τη διάρκεια της μέρας περνάτε χρόνο έξω, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι κάθεστε αρκετές ώρες στην κίνηση ή είστε για καφέ στη σκιά, τότε το SPF15 δυστυχώς δεν φτάνει.

Πέρα από τη μικρή ποσότητα SPF που περιέχουν, οι ενυδατικές κρέμες δεν είναι ικανές να προστατέψουν την επιδερμίδα από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου και για έναν ακόμα λόγο. Τα φίλτρα προστασίας τους είναι συνήθως χημικά.

Για να είναι αποτελεσματικά θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε δύο ώρες, κάτι το οποίο καμία γυναίκα δεν κάνει. Αντίθετα το μίγμα φυσικών και χημικών φίλτρων που περιέχουν τα αντηλιακά είναι πολύ πιο ισχυρά και αντέχουν για περισσότερες ώρες.

Τα επιχειρήματα κατά της ενυδατικής κρέμας με SPF δεν σταματούν όμως εδώ. Η επιδερμίδα χρειάζεται προστασία τόσο από την UVB ακτινοβολία, όσο και από την UVA. Σε αντίθεση με τα περισσότερα αντηλιακά, οι ενυδατικές κρέμες χωλαίνουν στην προστασία από την τελευταία και θωρακίζουν την επιδερμίδα μόνο από την πρώτη.

Επιπλέον, και η ποσότητα αντηλιακού που περιέχουν τα προϊόντα μακιγιάζ δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της επιδερμίδας για προστασία από τον ήλιο. Η συνιστώμενη δόση αντηλιακού για το πρόσωπο είναι περίπου ¼ κουτ. του γλυκού. Η ποσότητα foundation που χρειάζεστε για να καλύψετε τις ατέλειες της επιδερμίδας είναι πολύ μικρότερη, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να μην προστατεύεται επαρκώς.

Ο σωστός συνδυασμός:

Επίλεξε ένα αντηλιακό με SPF30 και πάνω και απλώστε το καθημερινά σε όλο το πρόσωπο -συμπεριλαμβανομένων των αφτιών και του λαιμού- μετά την ενυδατική κρέμα και πριν το μακιγιάζ.

Δυστυχώς το SPF15 της κρέμας ή του foundation με το SPF15 του αντηλιακού δεν μπορεί να προστεθεί κάνοντας SPF30, οπότε είναι προτιμότερο να επιλέγετε προϊόντα skincare και μακιγιάζ χωρίς δείκτη προστασίας και ένα αντηλιακό με SPF30 και πάνω.

Πηγή: harpersbazaar.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook