Εντυπωσιακό βίντεο: Η Παναγία των Παρισίων από μέσα – Ξεκινά η ανοικοδόμηση μετά τη φωτιά του 2019

Ολα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων, του ιστορικού καθεδρικού ναού που καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από τη φωτιά τον Απρίλιο του 2019.

Οι εργασίες αντιστήριξης ολοκληρώθηκαν και έτσι μπορεί να δοθεί το «ΟΚ» για την έναρξη της ανοικοδόμησης, ενός εμβληματικού αξιοθέατου, με τις εικόνες από την καταστροφή του να προκαλούν σοκ σε όλο τον πλανήτη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είχε υποσχεθεί ότι ο καθεδρικός ναός, που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, θα ξανανοίξει για τους πιστούς έως το 2024, όταν η χώρα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην πρωτεύουσα, το Παρίσι, στην οποία και βρίσκεται φυσικά η Νοτρ Νταμ.

Η τελική φάση των προσπαθειών να ασφαλιστεί ο σκελετός του ναού περιελάμβανε την ενίσχυση των κατεστραμμένων από τη φωτιά θόλων με τεράστια ξύλινα πλαίσια, ανέφερε η κρατική υπηρεσία που ηγείται των εργασιών. Μάλιστα, από την εν λόγω αρχή διευκρινίστηκε ότι το έργο βρίσκεται σε καλό δρόμο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει ο πρόεδρος Μακρόν σχετικά με την ημερομηνία επαναλειτουργίας.

Η Παναγία των Παρισίων εσωτερικά/ Φωτογραφία: AP IMAGES

Ο καθεδρικός ναός θα αναστηλωθεί βάσει του προηγούμενου σχεδίου του. Οι εργασίες αποκατάστασης αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων μηνών, μετά τη διαδικασία κατάθεσης προσφοράς από τις εταιρείες που επιθυμούν να αναλάβουν το έργο και φυσικά την επιλογή που θα γίνει.

Πριν από αυτό, θα υπάρξει μια επιχείρηση καθαρισμού του εσωτερικού του κτιρίου, των τοίχων και του δαπέδου, αυτόν τον μήνα. Οπως φαίνεται και από το υλικό που κυκλοφορεί, τα πάντα είναι έτοιμα για να προχωρήσει αυτή η καθοριστικής σημασίας φάση του έργου.
iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ