Εντυπωσιακές καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής στην Κρήτη

εντυπωσιακές-καταιγίδες-και-μεγάλα-ύ-1386338

Ισχυρές βροχοπτώσεις και εντυπωσιακές καταιγίδες, με αλλεπάλληλες αστραπές που έκαναν τη νύχτα μέρα στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές του νησιού, έφερε στην Κρήτη η κακοκαιρία που από χθες το απόγευμα επιμένει, προκαλώντας και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Μέσα σε λίγη ώρα, χθες το βράδυ, πολλοί δρόμοι του Ηρακλείου μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ από τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες αναφέρθηκαν εκριζώσεις δέντρων και μικρές κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο, χωρίς ωστόσο να προκληθούν σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα ύψη των βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν μέχρι το πρωί της Τσινοπέμπτης (24/02) στην Κρήτη ήταν σημαντικά.

Tο μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης καταγράφεται στην Ασή Γωνιά Χανίων και φτάνει τα 50 χιλιοστά. Ακολουθούν οι περιοχές Ασκύφου με 49 χιλιοστά, η Σαμαριά με 47, τα Ανώγεια με 30 και ο Θέρισος Χανίων με 29.

Λόγω των επικρατουσών καιρικών συνθηκών η Πολιτική Προστασία του δήμου Φαιστού προχώρησε στο κλείσιμο, μέχρι νεωτέρας, των ιρλανδικών διαβάσεων “Τριών Αστεριών”, “Περίου” και εκείνης στο πέρασμα “Αγίας Τριάδας”.

(φωτογραφία Γιώργος Ψιμουλάκης – Μετεωκρήτες) – ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook