Εντυπωσιακές εικόνες μέσα από το υπερσύγχρονο αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο: «Το USS Indiana είναι το πιο θανατηφόρο σκάφος»

εντυπωσιακές-εικόνες-μέσα-από-το-υπερ-1707300

Το USS Indiana είναι ένα υπερσύγχρονο πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, ικανό να παραμένει βυθισμένο για τρεις μήνες και να εκτοξεύει 16 πυραύλους κρουζ Tomahawk σε μία μόνο ομοβροντία.

To συγκεκριμένο υποβρύχιο διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας stealth, μπορεί να ταξιδεύει με ταχύτητα έως και 46 χιλιόμετρα την ώρα και να καταδύεται σε βάθος τουλάχιστον 240 μέτρα (οι πραγματικές του δυνατότητες κατάδυσης είναι απόρρητες). Επιπλέον, οι δυνάμεις του ναυτικού μπορούν να βγαίνουν και να μπαίνουν στο υποβρύχιο ενώ αυτό βρίσκεται κάτω από το νερό.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είναι ένα από τα πιο θανατηφόρα σκάφη στον πλανήτη – και τώρα μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο εσωτερικό του χάρη στα συναρπαστικά πλάνα που τράβηξε ο vlogger Terry Fields όταν κατέβηκε από την καταπακτή για μια αξέχαστη ξενάγηση.

Το βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί πάνω από 200.000 φορές στο YouTube, δείχνει το διαμέρισμα του καπετάνιου, την κομψή τραπεζαρία και τον Fields να σκαρφαλώνει μέσα σε έναν τορπιλοσωλήνα.

Το USS Indiana δεν διαθέτει παραδοσιακό περισκόπιο που λειτουργεί από την αίθουσα ελέγχου. Αντ’ αυτού, διαθέτει επεκτεινόμενους «φωτονικούς ιστούς» που προσφέρουν πολλαπλές απόψεις μέσω εξελιγμένων καμερών, συμπεριλαμβανομένων των υπέρυθρων εικόνων.

gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook