Εντυπωσιακές ασκήσεις σε Βόλο και Πιερία – Επίδειξη Αμερικανών και Ελλήνων με επιθετικά ελικόπτερα

εντυπωσιακές-ασκήσεις-σε-βόλο-και-πιε-1000297

Η 3rd CAB των ΗΠΑ βρίσκονται με επιθετικά ελικόπτερα Apache και Blackhawk στο Στεφανοβίκειο του Βόλου από τον περασμένο Οκτώβριο. Τον Μάρτιο συμπληρώνεται το χρονικό διάστημα παραμονής τους και συνεργασίας με την Αεροπορία Στρατού στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα με την 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού (ΤΑΞΑΣ).

Στο πλαίσιο των συνεκπαιδεύσεων και συνεργασιών οι Αμερικανοί ζήτησαν από το ΓΕΕΘΑ να οργανώσουν με τους Έλληνες συναδέλφους τους από την 1η ΤΑΞΑΣ μία άσκηση – επίδειξη των όσων έχουν καταφέρει μαζί να κάνουν όλο αυτό τον καιρό. Σε λίγη ώρα, λοιπόν, ξεκινά η εντυπωσιακή επίδειξη σε Στεφανοβίκειο Βόλου και Λιτόχωρο Πιερίας.

Τα ελληνικά Apache, Chinook, Huey και τα Kiowa θα δώσουν μαζί με τα στελέχη της 3rd CAB, με Apache και Black Hawk, μία ιδέα για το επίπεδο των από κοινού επιχειρήσεων που μπορούν να φέρουν σε πέρας στο πεδίο των μαχών.Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που θα κάνουν την εμφάνισή τους σε πεδίο βολών τα ελικόπτερα Kiowa Warrior που έχει αποκτήσει η ΑΣ, κάτι που αποδεικνύει επί του πρακτέου την τρομακτική πρόοδο που σημειώνουν οι Έλληνες πιλότοι, υπό τις οδηγίες των Αμερικανών εκπαιδευτών.Σύμφωνα με πληροφορίες, στην άσκηση αναμένεται να λάβουν μέρος και πεζοναύτες από την 32 Ταξιαρχία, οι οποίοι βάσει σεναρίου θα πραγματοποιήσουν εντυπωσιακές αποβάσεις.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook