Εντός του 2020 η παραχώρηση και αξιοποίηση του λιμανιού του Ηρακλείου

εντός-του-2020-η-παραχώρηση-και-αξιοποίησ-980003

Το χρονοδιάγραμμα για την παραχώρηση και αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμανιών, μεταξύ των οποίων και ο λιμένας Ηρακλείου, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση της ειδικής Κομματικής Οργάνωσης της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη Ζαππείου.

«Μέσα στο 2020 θα αρχίσουμε τους διεθνείς διαγωνισμούς για τα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας. Έχουμε δώσει πολιτική κατεύθυνση στο ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην πρόσληψη συμβούλων ώστε να είμαστε ώριμοι μέσα στο α’ εξάμηνο του 2020 να προχωρήσουμε σε διεθνείς διαγωνισμούς. Η διαφορά μας σε σχέση με την προηγούμενη διακυβέρνηση είναι ότι εμείς είμαστε ανοιχτοί σε οποιοδήποτε οικονομικό μοντέλο παραχώρησης ολικής, μερικής, πώληση πλειοψηφικού ή μειοψηφικού πακέτου μετοχών» τόνισε ο ΥΝΑ και συνέχισε:

«Μέσα στο 2020 θα προχωρήσουμε με Αλεξανδρούπολη, Ηγουμενίτσα και Ηράκλειο. Τον Βόλο θα τον βάλουμε αν προλάβουμε μέσα στο 2020. Για όλα τα λιμάνια μας υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, γιατί βρίσκονται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο, γεωστρατηγικό, εμπορικό και ενεργειακό πεδίο. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του κάθε λιμανιού ξεχωριστά».

Ο ΥΝΑ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προχωράει σε αλλαγή του τρόπου λιμενικής διακυβέρνησης.

«Πήγε να δημιουργηθεί παρεξήγηση με τους δημάρχους για τα Λιμενικά Ταμεία. Όλοι συμφωνούμε ότι τα Λιμενικά Ταμεία δεν λειτουργούν ή δεν αξιοποιούνται οι λιμενικές υποδομές της χώρας όπως θα έπρεπε. Εμείς δνε θέλουμε να πάρουμε κανένα λιμάνι Ούτε καράβια έχει το Ναυτιλίας ούτε επιθυμούμε να πάρουμε εξουσία από τους Δήμους. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τους Δήμους να αξιοποιήσουν με καλύτερο τρόπο τις λιμενικές τους υποδομές, άρα το Ναυτιλίας πρέπει να έχει τον στρατηγικό ρόλο για τις λιμενικές υποδομές για τις οποίες δεν υπάρχει η ανάπτυξη η οποία θα έπρεπε.

Τα έσοδα από τα Λιμενικά Ταμεία πρέπει να είναι ανταποδοτικά. Και φέρνω ως παράδειγμα τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Ό,τι εισπράττεις πρέπει να το επενδύεις. Δεν υπάρχει καμία επένδυση ή υπάρχουν αλλά θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα,. Γιατί μιλάμε για τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας μας. Σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και το υπουργείο Εσωτερικών, θα προχωρήσουμε στην αλλαγή του τρόπου διακυβέρνησης».

Πηγή: newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook