Έντονη χαλαζόπτωση σε περιοχές του Ηρακλείου: Ανησυχούν οι ελαιoπαραγωγοί

έντονη-χαλαζόπτωση-σε-περιοχές-του-ηρ-1352676

Προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο – Ένταση των φαινομένων αναμένουν οι μετεωρολόγοι – Διήμερο ισχυρών βροχών στην Κρήτη

Ξεκίνησε και στην Κρήτη η μεταβολή του καιρού που είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι με κυριότερα χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές και καταιγίδες, τις χαλαζοπτώσεις αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Χαλάζι ΈμπαροςΧαλαζόπτωση στην Έμπαρο: Φωτογραφία από Stella Papageorgiou via Facebook/ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ

Το πρωί του Σαββάτου έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βιάννου με τους κατοίκους να εκφράζουν φόβους για την πορεία της ελαιοκαλλιεργείας, στην περίπτωση που το φαινόμενο συνεχιστεί. Την ίδια ώρα οι οδηγοί που κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο θα πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή λόγω της ολισθηρότητας.Δρόμος Βιάννος χαλάζιΟδικό δίκτυο Βιάννου: Φωτογραφία από Δ.Δ.

Και στη Λαγούτα του δήμου Μινώα Πεδιάδας, έπεσε χαλάζι και μάλιστα σε μέγεθος, πολύ μεγαλύτερο από το φυσιολογικό, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

Λαγούτα, φωτογραφία Εργίνα Μπριτζολάκη

Λαγούτα,  φωτογραφία Εργίνα ΜπριτζολάκηΣύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων τα φαινόμενα που ξεκίνησαν από τις παράκτιες περιοχές γρήγορα θα επεκταθούν. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών και των νησιωτικών περιοχών θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Έμπαρος χαλάζιΧαλαζόπτωση στην Έμπαρο: Φωτογραφία από Stella Papageorgiou via Facebook/ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ

Η θερμοκρασία στην Κρήτη, θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook